Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият финансов министър Асен Василев ще се бори за същия пост, ако формацията „Продължаваме промяната“ направи правителство след изборите, обяви самият той в ефира на Нова тв.

Той поясни, че между новата партия и ГЕРБ има огромни различия. Според него единственият начин двете формации да седнат на една маса за политически разговори, е ГЕРБ да обявят, че подкрепят съдебната реформа.

„Ако ГЕРБ се събудят една сутрин и кажат: „Да, ние ще подкрепим работеща прокуратура, работеща съдебна система и всички, които са нарушили закона до момента, ще отидат в затвора” – тогава нека да заповядат на разговорите”, поясни Василев.

Oще по темата
Той е категоричен, че шефът на НАП Румен Спецов се е справил идеално с работата си.

„Повиши събираемостта значително, което не е лесно. Досега не съм чул нито едно обвинение за него, което да бъде потвърдено от Гешев или от фактите", коментира бившият служебен министър.

„Защо Спецов толкова много притеснява колегите от ГЕРБ? Да не би да е, защото като започнахме да проверяваме големите фирми и да повишаваме събираемостта, това да е ударило някого по джоба?”, попита той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

баба мара

преди 2 години

кирил и методии приключиха с политиката до тука беше повече не имобръщаите внимание

99

Alex

преди 2 години

Тия двамата са Beavis and Butthead 1:1

98

Спацов

преди 2 години

На мен ми изглежда, че всички искат финансовото министерство - там са ножа и хляба. Затова и не се разбраха предния парламент - тогава ДайБГ видяха, че им се изплъзва софрата и Иванов се изтъпани пред НС да казва кой да е финансов министър. Не им мина номера и сега започват нова тактика. Следващия парламент борбата ще бъде за фин. министър и шеф на НАП - там са митниците, акцизите, данъците и бюджета.На никой не му пука за социалното или образователното министерстов. Всеки търси парата...

fallback