Снимка: архив, БГНЕС

Вътрешният министър Бойко Рашков изчисли,че с около 4-5 милиона лева ще бъде ремонтирана оградата по границата в Турция. А причината тя да е в лошо състояние е, че години не била поддържана.

Именно мигрантския натиск и притесненията от него обсъди Рашков със сръбския си колега Александър Вулин. Защото това, което се отразява при нас, се отразява и в Сърбия, каза вътрешният министър.

Още по темата

Двамата са търсили вариант и за намаляване на трафика на граничния пункт Калотина-Градина през лятото. Договорили са се за възобновяване на проекта за нов КПП до село Салаш в България. За разлика от страната ни, Сърбия вече е доста напреднала, посочи Рашков, цитиран от БТА.

Колегата му Александър Вулин също коментира мигрантския поток, като беше категоричен, че Сърбия няма да бъде паркинг за мигранти. В общ интерес на двете държави е потокът пътуващи да е по-бърз и по-безопасен.
 

Коментари Напиши коментар

35

Недоразбрал

преди 2 седмици

Продаваш едната ти селска прогимназия в полите на витоша и плащаш оградата в знак на съпричастност към държавата която управляваш и от която си крал и укривал данъци!!Стига само с риване и виене,колко сми бедни и нищастни!!

34

Анонимен

преди 3 седмици

Сега трябва да хванат татарина от Бутан и Граничната позиция и да ги разпитат какво са пазили с ограда, която на много места е паднала, а там,където още я има, е нарязана с ножица за тел и метална ламарина. Боце и гл.прокурор заслужават да ги набият на кол и да покажат как бивши милиционери се грижат за целостта на държавата. Това си е направо престъпление срещу републиката!

33

Алекс

преди 3 седмици

Това не е ограда.Това е гербаджийска бутафория с цел кражба.Гърция направи наистина ефективна ограда.