Снимка: ВМРО

Протестна акция на ВМРО блокира предупредително кръстовището на бул. „Т. Александров“ пред ЦУМ.

Половинчасовата акция е срещу драстично повишаващите се цени на електроенергията, горивата, парното и продуктите от първа необходимост, съобщиха от партията.

Под проливния дъжд в София привърженици на "войводите" блокираха столичното кръстовище и поискаха оставката на енергийния министър Андрей Живков.

В центъра на протеста беше българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, заместник-председателите на Организацията доц. Милен Михов, Искрен Веселинов и Атанас Стоянов, който е и кмет на Сандански, членовете на националното ръководство Александър Сиди, Красимир Богданов, Борис Вангелов, председателят на Националната женска организация д-р Султанка Петрова, представители на младежката организация и граждани.

По-рано през деня се проведе Организационен съвет на ВМРО, на който беше взето решение за поредица от действия, насочени към заостряне на общественото внимание за овладяване на социалната криза, която е следствие от инфлацията, която по думите на партията е довела до обедняването на населението.

Час преди гражданския протест войводите пуснаха и своите искания към държавата и предупредиха, че ако не се предприемат спешни мерки, в това число закриване на КЕРВ и спиране на износа на електроенергия, изненадващите протестни действия в цялата страна ще прераснат в гражданско неподчинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase