Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Ясен е кандидатът за президент, познавате го добре. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос при посещението си на праисторическия солодобивен и градски център Провадия-Солницата.

Въпреки това той заяви, че няма значение към днешна дата кой е кандидатът, тъй като и другите партии нямали. "Видяхме, че няколко имена се спрегнаха, и Балтов го изчегъртаха. Все повече хора се осъзнават и виждат направеното", каза лидерът на ГЕРБ.

Oще по темата

"Защо излъгаха пенсионерите" попита Борисов бившия финансов министър Кирил Ананиев, който е заедно с него. И продължи с критиките си към служебното правителство.

"Понеже се намираме в този край, в който е тръгнала цивилизацията, той ще бъде беден и недостъпен. Асен Василев взе брутално парите на пенсионерите и актуализираха нашия бюджет за няколко месеца - за да ги излъжат. Единственият господар и диктатор се казва Румен Радев", каза Борисов.

Той заяви, че със спирането на "Хемус" се спират и инвестициите.

"Защото "Хемус" е инвестиция в бъдещето. Рекорден срив на чуждите инвестиции отчита БНБ. При Радев. И то с 63,7% за тези няколко месеца управление", добави лидерът на ГЕРБ, като заяви, че политическата корупция по времето на Радев процъфтява.

"Да видим новото правителство какъв бюджет ще направи и откъде ще вземе 4 млрд. за пенсии. Цените растат главоломно", посочи Борисов.

Борисов попита къде е планът за възстановяване. "Другите държави ползват месеци наред милиарди евро, за да се възстановят, ние нямаме план. Те се занимават с махането на охраната на Гешев. Взеха Бюрото, за да го дадат на Янаки Стоилов", каза още той.

 "Хемус" я похарчиха за избори, продължи Борисов с критиката си. И заяви, че компроматните войни срещу ГЕРБ си имат отраженията в обществото, затова няма да се кандидатира на предстоящия парламентарен вот.

По думите му най-важното сега е партиите да намерят смирение и да помислят как с общи усилия да предотвратят катастрофата, която определи като "руменрадевата зима".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

468

Бож.

преди 2 години

Само така Бойко - разбий червената мафия до края, за да тръгне народа ни напред!

467

Пловдив

преди 2 години

От 1989 година насам в България работещите получават не Заплата, а Подаяние.Възрастните хора пък вместо Пенсия,получават Милостиня.Докога ние ще търпим това?

466

Оня

преди 2 години

Смех, Смех. Тоя край щял да става беден-а досега 12 години богатееше. Плана за развитие, който Боко така и не внесе беше асфалт, тротоарни плочки и изолации.

fallback