Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

"Очевидно Кирил Петков и Асен Василев правят заявка за нов проект. Запазването на Стойчо Кацаров е изненада, защото в здравеопазването има няколко висящи проблема, един от основните е ниският процент ваксинация", коментира политологът Христо Панчугов в студиото на "България сутрин".

"Въпросът е защо тези двама успешни министри се оттеглят - дали не е, защото единият има проблеми с конституционното право да бъде министър, а другият не е оттеглен заради назначаването на шефа на НАП", попита политическият PR и писател Нидал Алгафари.
Oще по темата

Тази сутрин стана ясен съставът на новия служебен кабинет на Румен Радев. Трима министри от досегашното правителство не са в него – очаквано в новия състав не са Кирил Петков и Асен Василев. Освен тях е сменен и служебният министър на транспорта.

Според Алгафари зад евентуалния бъдещ политически проект на Петков и Василев стои президентът Румен Радев. Той заподозря, че двамата са използвали последните 4 месеца, за да си направят реклама на гърба на правителството.

"Смятам, че този проект беше замислен и подготвен от Радев с идеята те да оберат всички луфтове от градската десница, от БСП и от тези, които не излизат гласуват. Колкото и да обяснява Радев, че харесва БСП, той нямаше да направи това, с което ще отнеме гласове от левицата.

Това е проект на Радев, изигран по добър начин. Ще видим дали ще направят голям бум на следващите избори, или ще сменят Мая Манолова и Хаджигенов в бъдещото Народно събрание", коментира Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

Панчугов отбеляза, че досега Петков и Василев не са говорили за политика.

"Интересно е да чуем къде ще стои в политическото пространство този проект, да разберем нещо за политическите идеи на тези хора. Това много прилича на инженерен проект, опит за вакуум, с който да се запълни луфта в политическото пространство и да обере гласове. Ако остане на това ниво, ще има съдбата на всички предишни. Напомня за идването на царя", заяви политологът.

Той прогнозира, че Радев е планирал политическия проект през последните три години и Василев и Петков са се оказали много подходящи за него.

Панчугов добави, че избори 2 в 1 налагат политическите партии да имат ярък кандидат, тези които нямат такъв – ще понесат щети, защото българското общество гласува за ярки личности.

Алгафари подчерта, че Петър Стоянов не е отказал да бъде кандидат за президент, но е поставил условие, което изглежда невъзможно.

"Стоянов постави условие – ако бъде обединител на цялото дясно пространство, би се кандидатирал. Много по-добър вариант щеше да е, ако той беше издигнат от "Демократична България", подкрепен от ГЕРБ и припознат от ДПС. А сегашната ситуация - със спрягането на името му от ГЕРБ - това би било трудна битка", заяви пиарът.

Той отбеляза, че Радев е изиграл добре картите си с БСП и накрая е забил нож в гърба на левицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

От мен

преди 2 години

Петков е ТРОЯНСКИЯТ КОН на Радев

41

Финансист

преди 2 години

Не знам на кого е проекта, но този Радев непрекъснато му пречи на Борисов. Ами, другарите му от БКП да му обяснят на мутрата от Банкя, че освен президента Радев, има още двама Радевци, които му объркаха сметките в политиката. Единият е шеф, управител на БНБ-то, а другият беше водач на листата му за депутат от Герб в София. Честито на Радевците и новите министри. Горките гербаджийчета, доста ще трябва да му обясняват на Борисов защо от него вече нищо не зависи !

40

Северозапад

преди 2 години

Да благодарим на имитатора на Путин затова че, ток, вода, газ, гориво, цени всичко нагоре, да му благодарим за това че няма нито едно смислено изказване, включително и новогодишното обръщение към нацията, вместо да им пожелае здраве, щастие късмет, и така нататък той ми говори за политика, за изчегъртването за измитането НА ГЕРБ, всички които гласуваха или ще гласуват за юмрука ще разберат, че когато опъне третия пръст от юмрука, това ще е за всички нас

fallback