fallback

Второто поредно служебно правителство на президента Румен Радев от днес пое кормилото на държавата. Защо втори пореден парламент не успя да създаде кабинет?

"Умората в обществото и в политическите среди налага създаването на правителство. Това може да не бъде толкова лесно, в зависимост от резултатите от следващите избори. Страната се движи към някакво равновесие, което ще дойде към края на ноември месец", заяви Румен Йончев от "Изправи се БГ! Ние идваме" в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му процесите на поскъпване и на инфлация не са заслуга на правителството, а са част от процес, който тече в цяла Европа.

"България не е без правителство и без управление. Правителство има, имаше и през предишните три месеца и ще има. Това правителство показа, че България може да бъде управлявана не само от Борисов, но и от други хора, които да го правят по-тихо и по-спокойно", подчерта Йончев.

По думите му в 45-отото и 46-отото Народно събрание е станало ясно, че "около статуквото баланс не може да има". "Заявката на ДПС от последните дни на 46-ия парламент, че статуквото трябва да се събере и да формира новото управление на България, звучи несериозно и смешно", подчерта лидерът на ЗНС пред Bulgaria ON AIR.

Йончев е категоричен, че в следващото НС тези политически сили, които търсят промяната, ще трябва да намерят равновесие. Събеседникът коментира и това, че целите не могат да бъдат постигнати с разделение между леви и десни.

Според Йончев никой не иска да управлява все още с ГЕРБ. "Жалко е, че партията, която носеше енергията на промяната - ИТН, и дойде с големите надежди на обществото, че нещо ще се случи, показа дълбока незрялост и неспособност да направи тази промяна", обясни лидерът на ЗНС.

За политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев, Йончев каза, че е важно да видим кои хора ще ги подкрепят и ще застанат зад тях, както и за какво ще се борят те.

"Те оставят добро впечатление на почтени хора с интелект. Но хората са казали, че една или две птички пролет не правят. Много е важно да видим екипа от хора, които ще застанат около тях в този бъдещ проект", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 2 години

А зряло, какво значи, бре мисир ? 500k ли?

11

Време за промяна

преди 2 години

Какво ще бъде различно в състава на следващият парламент? Сигурното е, че пак никоя партия няма да има самостоятелно мнозинство. Когато на Слави и сценаристите му им стане ясно, че без коалиционно споразумение няма да може да се направи прави правителство, тогава ще спрем със серията от избори. ИТН дължат отговори на избирателите какво мислят да правят. А Кирил Петков и Асен Василев показаха че могат. Ако се включат в политиката ще има хора, които да ги подкрепят.

10

Анонимен

преди 2 години

Два пъти гласувах за ИТН. Никога повече няма да направя тази грешка. Ще гласувам само за президента Радев.

fallback