Снимка: БГНЕС
fallback

Партиите на протеста не сбъднаха надеждите на хората на площада, мнозина идеалисти бяха грозно измамени. Хитрите лидери на протеста сега са депутати или министри, воюват помежду си и нямат никакъв спомен от идеалите на площада. Това заяви в интервю за БГНЕС анализаторът и публицист Иван Стамболов-Сула.

Според него, действията на настоящия парламент показва шумни и хаотични движения без полезен резултат. "Депутатите сякаш се бяха оплели в тънки и невидими за нас сметки, които обаче нямат нищо общо с официалния дневен ред на обществото. Дори онези депутати и групи, които знаеха за какво става дума и имаха желание да водят някакъв нормален парламентарен живот, бяха изправени пред невъзможност да го сторят заради общата лудост. Всички ние, страничните наблюдатели, имаме чувството, че до властта се добраха хора, които силно я желаят, но не знаят какво да правят с нея. И нямам предвид толкова видимите през очите на медиите личности, колкото онези, които стоят в сенките зад тях. Макар че и видимите си ги бива.", отбелязва той.

Oще по темата

Според Стамболов, агресията и вулгарността не се наблюдава само у политиците. "Политиците не са се взели от нищото, те са представители. Такива страсти като агресията (омразата) и вулгарността (безсрамието) водят човека до същностен разпад. Помътняват до пълно заличаване образа на всякакво добро в неговата природа. Все още приемаме агресията и вулгарността за нещо лошо. Ако продължаваме обаче, ще започнем да ги приемаме за нещо нормално, а след това – дори и за нещо добро.", категоричен е той.

Иван Стамболов-Сула заяви, че протестните партии така и не сбъднаха мечтите на хората на площада. "Мнозина идеалисти бяха грозно измамени. - смята той.

Стамболов коментира и системата по време на тройната коалиция. "Тройната коалиция просто показа по безочлив начин за какво всъщност иде реч – системата 3:5:8, разпределението на контрола върху обществения ресурс с цел злоупотреба с него. Такова разпределение след това е имало и при всяко друго коалиционно управление. Въведоха даже т.нар. "вертикален принцип", гарантиращ ненамесата на коалиционните партньори един на друг в тъмните дела. Грозна картинка. Не, краят на тази система не се задава. Но пък това е системата в целия демократичен свят. Ако се прилага с мярка и вкус, ще оцелеем."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 2 години

Първото СДС, беше създадено от БКП, за да не загубят властта. НДСВ, беше създадено от БСП, за да не загубят властта. ИТН е създадено от ДПС, за да останат във властта. Българина е най-големия шаран, и с *** могат да го хванат, а олигархията си усвоява бюджета както си трябва.

49

Анонимен

преди 2 години

От 89-та до 2004-та милион и половина българи напускат България от 2004-та до сега още един милион, това ако не е национална катастрофа, здраве му кажи. Напуснаха млади хора в детеродна възраст с добро образование и професии. 20 поредни години сме първи по умрели на пътя, пак предимно млади хора и нищо. Почти същите партии и хора са в парламента от 30 години. Почвам да си мисля, че тия които останаха в България са и*и*ти.Не забравяйте, вие ги вкарвате в парламента, вие им давате властта.

48

Анонимен

преди 2 години

Положението продължава да е зле, защото българския избирател не е въобще умен. В парламента са: ГЕРБ- партията която за 12 години не направи нито една реформа и корупцията при тях стигна брутални размери, докара ни по всички параметри на последно място. ИТН- незнайно защо е на първо място, сигурно защото Славчо много хубаво пее, но програмата им е копи пекат от ГЕРБ с изключение на български космонавт, без заложени реформи. БСП- партията която фалира държавата 3 пъти, въведе плосък данък.

fallback