fallback

Депутатите от правната комисия не приеха закриването на Специализирания съд и Специализираната прокуратура.

Прекъснатото заседание на парламентарната комисия по правни въпроси беше подновено и малко по-късно отново прекратено. Така отново не се стигна до гласуване на промените, които предвиждат специализирания съд и прокуратура да бъдат закрити и да бъде избран нов състав на Висшия съдебен съвет.

На заседанието присъства и главният прокурор Иван Гешев, според когото случващото се не е юридическа реформа, а юридическа катастрофа, която ще предизвика правен хаос.

Oще по темата
"Тези дни чувам думата "обезкостяване на главния прокурор и прокуратурата и "тричане" - модерна дума, ще кажа, че това не е проблем за прокуратурата. Това ще доведе до ниска ефективност на прокуратурата и до бум на престъпността като тази през 90-те години. Това е обезкостяване и тричане на българските граждани и общество и на тяхната сигурност. Това е голяма цена, която ще бъде платена", коментира обвинител номер едно.

След 4 часа заседание, до 14:00 часа, когато трябваше да започне парламентарното заседание, правната комисия отне Бюрото за защита от главния прокурор и го прехвърли към правосъдното министерство.

"Голяма част от кадровия състав ще напусне. Защитените свидетели ще са в риск, магистратите също. Надявам се да не е лично отношение към Спецпрокуратурата", заяви Гешев.

На заседанието присъства и представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев. Според него много от промените са противоконституционни.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

ББ

преди 2 години

и...политическата...удобно не отразиха зависимите от вас медии...посещението на Конгресмени от САЩ!...е ако бе дошъл руският...заек от македония...щеше да го обслужите......само,че не сте ни питали...Как искаме да живеем?...Кого искаме за партньор и приятел?...аз САЩ...децата ви висят пред Посолствата им за визи!единствени пращат децата си на война в защита живота на беззащитни Човешки!Бог да пази САЩ!САЩ...не ни прецаквайте!

28

ББ

преди 2 години

закриване бухалките на дпс-гроб мафията...или сте съучастници!

27

ББ

преди 2 години

удобно забравяте...САЩ и службите им...там няма тайни...и ги принудихте да...Магнитски е позор за Народа ни...толкова сте зле и страхливи...децата ви у дома ли са...?в Българската икономика ли работят...имате ли достъп до качествено здравно?имате ли сигурност...за достойни старини?не живяхте ...хуманно...и така ще свършите!...за болко...говоря...превръщат ви във врагове на децата Ви...на домовете Ви!...те не плащат.."бизнесмени"чакащи обществени...нагласени...деца на дс...предатели

fallback