Снимка: БГНЕС
fallback

Депутатите гласуват за трети път текстове от актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване, след като вчера освен поправките на бюджетната комисия за актуализация на пенсиите, приеха и предложенията на ГЕРБ и ДПС за добавка съответно от 100 и 120 лева за възрастните хора.

Oще по темата
След спешни консултации с финансовото министерство намериха начин да им излязат сметките.

Председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от ИТН предложи от 1 октомври пенсионерите да получават 120 лева добавка до края на годината. Обезщетението за втората година от майчинството да скочи от 380 на 650 лева също от 1 октомври.

От 25 декември 2021 г. минималната пенсия да стане 370 лева, а максималната 1500 лева. От 25 декември всички пенсии да бъдат и преизчислени. Увеличение ще стане през преизчисление с по-висок коефициент за всяка година стаж, който нараства от 1,2 на 1,35.

По искане на ДБ обаче парламентът излезе в почивка, за да могат депутатите да се запознаят с новите сметки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

само

преди 2 години

Само да попитам, инвалидните пенсионери и те ли ще ги взимат тези пари, защото в нашата улица имаме трима фалшиви инвалиди, дето си въртят бизнес в двора, тъмнооо сив, та за тях се притесних...Имам 28 години трудов стаж и се чудя за кого още да работя...Лесно се раздават чужди пари...

90

Я па Я

преди 2 години

КАТО КАЗВАТЕ ЗА КОЕФИЦИЕНТА КАК ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ ,КАЖЕТЕ ЦЯЛАТА ИСТИНА-ГОДИНИТЕ,КОГАТО СИ БИЛ БЕЗРАБОТЕН ЩЕ СА БЕЗ КОЕФИЦИЕНТ ,И ГОДИНИТЕ,ДОПЪЛНЕНИЕ ОТ КАТЕГОРИИ СЪЩО ЩЕ СА С КОЕФИЦИЕНТ 1.00,А ТОВА Е ЧИСТ ГРАБЕЖ!ЩЕ НИ ДАДАТ С 2 ПРЪСТА ,А ЩЕ ВЗЕМАТ С ШЕПА!ЧЕСТИТО НА МИНЬОРИТЕ ,МЕТАЛУРЗИТЕ И С ЖЕРТВИТЕ НА ТЕЖКИЯ ТРУД!!!ГНУС МЕ Е ОТ ВАС!

89

До БГ пенсионер

преди 2 години

Как ще дойдат на нашето?Та те са се осигурили тях,децата си,внуците си мноого отдавна.Да не би да знаят как се изкарва месеца с една мин.заплата,та на тях това са им дневните дребни!А пък и депутатските пенсии...Жалко за нас....

fallback