Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Най-важното е да не пропилеем това, което беше постигнато в последните 2-3 месеца, коментира служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов по повод на сложната политическа ситуация в страната.

„Да не зацикли процесът на промяната в страната. Много трудно е всеки да покаже своите разбирания, партиите да бъдат различни помежду си, а в същото време да имат такива национални цели, които да отстояват. За съжаление през последните години нашите цели предимно се задават отвън, те не са осъзнати, изстрадани и последователно отстоявани“, каза той, цитиран от БГНЕС.

„Напоследък ние рядко употребяваме думата нация, а всъщност съвременните държави съществуват като национални държави. Особено в този глобален свят, ние не можем да пренебрегнем нито нациите, нито ролята на цивилизациите. Въпросът е как да свържем това, което е важно за всички хора по света с това, което ни прави българи“,  заяви служебният министър на правосъдието  по повод 6 септември – Денят на съединението.

„Много от хората загубиха волята да полагат самостоятелни усилия за това, което искат да постигнат. Загубиха част от трудолюбието и може би част от това обикновено човешко достойнство, което изисква от всеки един да тежи на своето място и да отстоява своите разбирания“, смята Стоилов.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

анонимен

преди 2 години

Как да не е постигнато нищо, 31! Високи цени на тока, инфлация и ръст на заразените! Е, за последното и ние си имаме вина, защото много хора не носеха маски и се юрнаха на море!

29

анонимен

преди 2 години

Ех, Янаки, та ти пропиля времето си в служебния кабинет, в изчегъртване и омраза! За да угодиш на Радев! Язък, винаги си бил умерен и приличен човек, въпреки че си от БСП!

28

Анонимен

преди 2 години

Янчо, хайде не казвай всичко постигнато...кажи поне едно, което си заслужава да се брани!

fallback