Снимка: БГНЕС
fallback

Време е да се излекуваме от комплексите за политическа обреченост. Успели сме в миналото, можем го и днес. Вярвам, че сме узрели да надмогнем всички исторически разделения в името на демокрацията, справедливостта и просперитета на страната.

Това заяви държавният глава Румен Радев, който участва в кулминацията на честванията на днешния ден, в който отбелязваме 136 години от Съединението на България. Тържествената церемония се провежда на площад "Съединение" в центъра на Пловдив, предаде БГНЕС.

Актът на Съединението е най-вълнуващият епизод на дръзката ни политическа история. Той не е мъртва история, а урок по единение в името на свободата, достойнството и добруването на отечеството, заяви държавният глава в началото на словото си.

Егоизмът не бива да подрива съзнанието, че макар че сме различни, сме един народ, и че нашите различия не са повод за разкол, а част от богатството и потенциала на нацията. Ключът е в духа на Съединението, в чувството, че сме един народ. Чувство, което с времето бе корозирано от идеологически, котерийни, класови и други деления, които днес възпират нашия ход напред, каза още Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

133

alias

преди 2 години

Радев,президентския стол не е за страхливци.За мен лично не ставаш за президент.За пореден път да заявя - Господ не обича страхливците.

132

Анонимен

преди 2 години

С нетърпение чакат да се появи името Радев някои прегладнели въшкари. Това значи дребни, но жизнено важни парици! Боко има ! Боко дава! Не е само онова знаменитото шкафче! Поне още два милиарда са му останали разни банки в подножието на Алпите и на едни острови, дето всъщност не се въдят каймани! Ама скоро ще му ги вземат, всичко ще си каже, а и швейцарците вече не спазват банковата тайна за разни случаи! Повярвайте ми, пресата в света ще гръмне като при падането на Бокаса! БОКОСА!

131

Стамат

преди 2 години

Евала ***,изкара за хляба и солта с тия драсканици днес срещу Радев :) Като видях къде спите и тролите,като оня дето заплаши Митева,жалка картинка.Всички ли сте такива ж***лкари или има по-читави сред вас,герберунгелски стотинкаджий?

fallback