Снимка: архив, БГНЕС

2 септември миналата година беше обявен за Велико народно въстание, а ще остане в история с наименованието кървавата сряда. Това отсече Николай Хаджигенов от ИБГНИ по повод на големия протест в първия работен ден на депутатите от 44-ото НС за есенната сесия, когато сградата на парламента беше обградена от протестиращи и се стигна до сблъсъци с полицията.

Още по темата
"Десетки хиляди българи излязоха на площада, събраха сили и се изправиха срещу диктатурата на Борисов. Това, което получиха, беше усещането за свобода и гордост за всеки един от тях, полицията и диктаторът не се посвениха да бият, да задържат, да изтезават собствения си народ, само и само за да защитят диктатора.

Този ден ще остане в историята със срама за ГЕРБ и за диктатора Борисов, защото те окървавиха собствения си народ, за да запазят властта и да продължават да крадат“, каза Хаджигенов.

Той се закани, че насилниците няма да останат ненаказани.

"Кървавата сряда мина, на следващия ден на площада имаше двойно повече хора, които бяха гневни, защото знаят, че са прави, че се борят за свободата си и всички тези хора победиха, те успяха, ние успяхме и кървавата сряда е гордост за свободния български народ и срам за диктатора", заключи депутатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase