Снимка: Bulgaria ON AIR

Отиваме на поредните предсрочни парламентарни избори. БСП връща мандата на 7-и септември. Ситуацията в парламента коментира за "Денят ON AIR" депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме!" Арман Бабикян.

"Добре е да ни е срам. На безсрамно управление се нагледахме 11 години, а може би и повече. Днес бе поредния бурен ден за безсмислен казус. Надявам се утре сутринта юристите да вземат някакво решение, за да продължи парламентът ритмично работата си.", каза народният представител.

Той бе категоричен: "Известно време се опитваха да скрият НСО и като видяха, че не им се отдава, решиха да си тръгнат". По думите му се стигнало до горещи страсти в парламента, тъй като госпожа Кирова, която председателстваше не можело да се справи, докато ГЕРБ излезли от зала.

Според него, ако имаше дълго работещ кабинет, щеше да се свърши повече работа. "С повече емоция, жив дебат, припирни, но работа се върши", коментира той и допълни: "Въпросът е кой атакува нон-стоп. Според мен този бутон се натиска от хората, които държаха властта до онзи ден. Очевидно имат толкова влияние. Парламентът е този орган, който променя реформите. Народното събрание е това, което сменя системата. Докато се водят спорове за по-красиви очи, се блокира единствената институция, която е легитимно избрана и през два месеца отиваме на избори", посочи Бабикян за Bulgaria ON AIR.

И отбеляза, че в момента се води разговор за това кой е по-виновен и по-малко виновен за това, че е счупена вазата, а не че можем да съберем цветята в нея.

"Грешка сигурно има и в двете страни. Всяка група, която беше произведена, беше услуга за джипката. Дава се повече възможност ГЕРБ да поеме дъх и Борисов да се усмихва.Най-голямата вина е на най-големия. Отговорността винаги е на силния, да си силен означава да можеш да правиш съчетания", допълни депутатът.

"Изтърпяхме се един друг с много мъка, за да произвеждаме промяна", коментира още Арман Бабикян. Той припомни какво са направили българите преди година на площада: "И изглежда техните представители не могат да се разберат да работят заедно. Хората показаха по-голяма мъдрост от тези 240 човечета", финализира депутатът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase