Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът Румен Радев ще връчи в 9,30 ч. третия последен проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова обясни, че ще поканят на разговори т.нар. партии на протеста, като няма да поставят нито предварителни условия, нито кандидатури за премиер и министри.

Oще по темата

Самата Нинова няма да бъде кандидат за министър-председател и за поста според нея не бива да се кандидатира нито един партиен лидер.

Тя допусна, че някои от министрите в служебния кабинет може да бъдат поканени в редовния.

От БСП ще търсят диалог и консенсус на публични срещи. Преговори с ГЕРБ - СДС и ДПС няма да има.

От "Има такъв народ" държат на позицията си, че няма да подкрепят какъвто и да е кабинет и че се върви към нови избори.

"Демократична България" пък са категорични, че няма да подкрепят мандат на БСП. А дали "Демократична България" ще участва в преговорите ще решат колективните органи на обединението.

От "Изправи се БГ! Ние идваме" потвърдиха, че ще се включат в разговорите с БСП и ще настояват да няма участие на ГЕРБ и ДПС.

Сега БСП трябва да решат кой ще е техният кандидат за министър-председател. Не е предвидено в какъв срок трябва да стане това. След като определят кой ще е обаче, той ще разполага с една седмица, за да предложи състав и структура на правителство или да върне мандата на държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Диана

преди 2 години

До Шъ съ оправим Така ще да е докато я има БСП в политиката-надеждата на всички не.ка.дъ.р.ни.ци и по.сре.д.ст.ве.ни хора,че жабите могат да бъдат лебеди!..Докато не премахнем тази заблуда от хоризонта,няма спасение-ще си ровим тинята, ще ловим някое прехвърчащо талантче и ще кудкудякаме в хор с жабите /е, може и да поизпеем някоя и друга петльова песничка от кумова срама../. Това е, защото жабите ни са с много ниска култура и въобще не се самоуважават - те са решили, че са лебеди и толкоз

79

Шъ съ оправим

преди 2 години

Както във всяка игра, има нужда от партньор.ГЕРБ няма партньор. Нека вземем за пример футбола. ГЕРБ е на линия. Излиза Слави и казва: Ние няма да играем с Вас. Излиза ДБ и казва: Ако не ни дадете служебно победата, ние няма да играем с Вас. Излиза Мая и казва: Черепа ми е дал инструкции да не играя с Бойко Просто не може да стане игра

78

Анонимен

преди 2 години

ИТН: на 4 април получиха 51 депутата, на 11 юли получиха 65 депутата, т.е. +14 , за да ги докарат до 121 депутата им трябва оше 4 извънредни парламентарни избори при които да добавят +14 депутата. При БСП, от 43 депутати през април отидоха на 36, т.е. (--9), което означава че след 4 извънредни избори ще им се стопят депутатите и ще изчезнат...

fallback