Снимка: БГНЕС
fallback

Депутатите от ДБ ще изчакат решението на колективните си органи преди да отговорят на поканата на БСП за разговори за съставяне на кабинет.

От ИБГНИ обаче са убедени, че трябва да се положат максимални усилия и да се стигне до излъчването на редовно правителство от този парламент.

"Ще положим добронамерени усилия за кабинет, защото е подигравка със съдбата на България непрекъснато хората да бъдат пращани на избори", коментира Арман Бабякин от ИБГНИ.

Според него дори и при нови избори ще се върнат старите играчи в НС и какво ще се случи.

"Мозъчна операция? Промяна на моралните критерии? Ако има шанс третият мандат, това е шансът на разума, но в никакъв случай не е шанс на безпринципност", коментира той.

Oще по темата
А дали ИБГНИ ще подкрепи евентуално правителство това зависело от програмните приоритети.

"За неизвестен кабинет никой не може да гласува", посочи Бабикян.

Христо Иванов от ДБ беше по-уклончив коментара си.

"Положението е такова, каквото е. Всички знаят каква е нашата позиция и именно затова искам да припомня, че ДБ последователно настояваше да се търси някаква формула преди вземането на това решение. Това така или иначе не се случи. Ние сме демократична формация. Окончателното решение по предложението за премиер, за правителство, ще бъде взето на нашите партийни органи, дотогава ще изчакаме", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Венци Ценз

преди 2 години

ДБ чака решение от Всевипния ли???

24

Асен

преди 2 години

ДБ чакат разрешение от Прокопиев, ако има далавера за него, ще се включат в играта и те.

23

Бонго Бонго

преди 2 години

До всички вярващи,които гласуват за Христо Иванов,заради Мартин Димитров.Сега сядат на масата с БСП с тия,които Харалан Попов описа е книгата си,които са го изтезавали заради вярата си.После не казвайте, че не разбирате от политика, но гласувате за тия лицемери.Бъдете трезви!

fallback