fallback

Третият мандат отиде при БСП - ще приемат ли покана за разговори от "Изправи се БГ! Ние идваме!"?

"Оформят се два варианта. Кабинет на промяната от БСП, "Има такъв народ", "Демократична България" и ИБГНИ. Вторият е партиите на олигархията. Ако ДПС и ГЕРБ са в някой от двата варианта, ние няма да подкрепим такова правителство", заяви депутатът от "Изправи се, БГ! Ние идваме!" Димитър Делчев в студиото на "Денят ON AIR".

Той уточни, че от решаващо значение е решението на ИТН и прогнозира, че при предсрочни избори е много вероятно политическата ситуация да изглежда същата.

"За нас е хубаво да се направи усилие да има правителство на промяната. Хората очакват това, защото към България се задават кризи, към които не е хубаво да отиваме с разграден двор. Трябва ни кабинет, който да може да работи", добави народният представител пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира и актуализацията на бюджета.

"Има разходи, които няма как да бъдат отказани - парите за медиците на първа линия, пари за бизнеса, засегнат от пандемията, за хората с увреждания. Пропуснати обаче са пари за актуализация на парите за втората година на майчинството - ние предлагаме то да бъде 70% от заплатата, която са получавали жените. Нищо не е предвидено и за земеделските производители", заяви Димитър Делчев.

Според него каквито и пари да бъдат актуализирани към МРРБ, те няма да стигнат за всички строителни проекти, които се оказаха необезпечени.

"Ако утре "Автомагистрали" се окаже в несъстоятелност и някой трябва да покрие тези задължения, това ще трябва да са застрахователите, но в договорите няма банкова гаранция", отбеляза Делчев.

"Изправи се, БГ! Ние идваме!" ще сезират прокуратурата и европейските органи за картел в ценообразуването на тока.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Никола

преди 2 години

Наистина носите ,,промяната"неграмотни,нагли,и пълен хаос в държавата ,Парламент пълен с мошеници

24

Анонимен

преди 2 години

Леле, тоя не може и да говори, кой го избра бе!

23

леле, леле

преди 2 години

вие със славчу и плажуващият ицко ли сте промяната бе ?

fallback