Снимка: БГНЕС
fallback

Актуализацията на бюджета е изключително важна, за да продължи бизнесът да получава помощ от държавата заради Ковид кризата. Това стана ясно по време на среща на министъра на икономиката Кирил Петков и бизнеса. Те обсъдиха дали е необходимо налагането на нови мерки, предава Bulgaria ON AIR.

Според икономическия министър поредно затваряне на бизнеса ще бъде пагубно. За да продължи изплащането на помощи към работодателите, е необходима актуализация на бюджета.
Oще по темата


"Ако няма такава актуализация, всички браншове са под огромен риск – особено туристическият и ресторантьорският. Без средства, затварянето на тези бизнеси е абсолютно нечестно. Не може някои бизнеси да платят цената на цялото общество, защото сме решили, че те са най-опасните. Хем ги затваряме, хем не им даваме никакви помощи", коментира Петков.

Работодателите поискаха да не се затварят изцяло бизнеси, а да се подхожда според оценката къде е най-висок рискът от заразяване. От ресторантьорския бранш са категорични, че бизнесът няма как да работи на 30% капацитет при 100% разходи.

"Няма как с 50% капацитет, или с 30% - както е желанието на здравните власти, да се покриват 100% разходи. Към този момент, финансова подкрепа от страна на държавата няма", посочи председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

На срещата в Министерството на икономиката бяха предложени 34 идеи за справяне с финансовата криза от пандемията.

Министърът на икономиката потвърди, че няма да има задължителна ваксинация на служителите в бранша.

.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 2 години

..тоя е въжеиграч ,бе.....НЕ СТАВА ЗА МИНИСТЪР!....ДАЖЕ И ПЛИТКО ЛЪЖЕ--ЛОВЯТ ГО , КАТО *** У КЮШЕ...

47

До 10

преди 2 години

А аз имам приятели бизнес, но техният никога не е бил подпомаган от държавата и няма да бъде, а напротив, спъван е по всякакви възможни начини и също съм против да бъде подпомагано ресторантьорството с плащане на по-ниско ДДС и пробутване на хората на боклучава храна. Ако ще ги подпомагат, трябва да ги контролират изкъсо, проверки от ХЕИ, проверки за качеството на храната и т.н. Качествените заведения работеха с доставки и споделяха, че нищо не се е променило и имат достатъчно оборот.

46

Анонимен

преди 2 години

Това "честно око" не е министър. Не сме гласували за него, канадски гражданин е, поданик на британската корона, краде като за световно, цялата му частна фондация е засмукала държавните ни приходи, прилича на Джон Траволта, има се за голям играч, едрото сиво-черно райе много ще му подхожда. Всичко което е подписал е нищожно.

fallback