Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарно представените партии в сряда, 18 август.

Oще по темата

Първи ще разговарят с държавния глава в 14 часа представителите на "Демократична България". След тях президентът ще приеме в 15.15 часа ДПС, а последни в 16.30 часа ще влязат от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Консултациите се провеждат преди връчването на втория и третия мандат и имат за цел да намерят решение на политическата криза, така че да бъде съставено работещо редовно правителство. То трябва да преведе страната през очакваната нова четвърта вълна на коронавируса и евентуалната мигрантска вълна.

Президентът Радев проведе вчера срещи с представителите на парламентарните групи на „Има такъв народ“, ГЕРБ-СДС и „БСП за България“.

Все още няма заявена позиция от държавния глава на кого ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Председателят на групата на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов каза при консултациите, че що се отнася за съставяне на правителство, отговорността е у другите пет формации в парламента.

От ГЕРБ-СДС настояха президентът да не бави процедурата и повториха позицията си, че ще върнат втория мандат, щом го получат.

Председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Корнелия Нинова коментира, че ако третият мандат отиде при социалистите, те ще положат усилия да разговарят с „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 2 години

Радев го уставете гледаите си талибаните.че страната се напулни с мекерета.

35

аз

преди 2 години

Наиграхме се и с президиен и с тия партиики дето си ги избрахме простоооо

34

Стар партчлен

преди 2 години

На този все по-злобно святкат очите и с всяко свое действие все повече задълбочава кризата в страната наложена ОТ НЕГО !!! Импийчмънт !!!

fallback