Консултациите при президента са безсмислени, прах в очите на хората, изрази мнение лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов при посещението си в село Кръстава край Велинград.

"Тя страната в момента не знам накъде е, отвън тя изглежда отвратително. От лидер на Балканите в момента сме изпокарани с почти всички съседи", заяви Борисов и продължи:

"Нашия кабинет ще го представим, за да може да сравняват", посочи още той.

"Кой на мен ми актуализира бюджета в три вълни от пандемията? Откъде намирахме пари за пенсионерите по година и 2-3 месеца. И до края на годината сме ги изчислили. Кой ни даваше пари за пътища, нали ние ги изкарвахме с пътната агенция? Виждате ли какви неистини", попита Борисов и продължи:

"Защо не сме ваксинирани? Защото Радев и Стойчо Кацаров какво направиха – убиха ваксинационния план. Убиха ни зелените коридори!".

Пари има, просто те не разбират, те не могат, отсече Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не пропусна да отправи обвинения към властта и управлението на ковид кризата: "В момента милиони ваксини у нас се хвърлят и препродават", отчете той.

Борисов изрази мнение, че ако се стигне до нови предсрочни избори, на тях ГЕРБ ще запише категорична победа.

Лидерът на ГЕРБ посети село Кръстава, където при пожар изгоряха шест къщи. Той обяви, че депутати от партията отделят от заплатите си, за да подпомогнат пострадалите семейства. До края на деня ще бъдат доставени сглобяеми къщи, за да имат подслон семействата, останали без дом.

"Виждате, една трагедия голяма, но щом няма жертви, всичко е поправимо“,  посочи Борисов. „Няма място тук, дето да не сме оправили пътищата", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase