Снимка: БГНЕС
fallback

Продължават консултациите при президента Румен Радев  с отделните партии за съставяне на 46 Народно събрание. След срещата с държавния глава лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че днес от партията й са декларирали готовност, че ако третия мандат отиде при тях, ще има разговори с "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ. Ние идваме". "И с трите партии имаме основата, върху която да стъпим по приоритети и политики на бъдещо правителство.", заяви тя, цитирана от БГНЕС.

Нинова съобщи, че по време на разговорите не е обсъждана конкретна дата за президентските избори.

Не сме се отказали от своята идея – служебният кабинет да стане редовен, но това зависи от решението на президента за мандата, каза Нинова и посочи, че ще се водят разговори.

Oще по темата

По думите й, една от двете задачи, които си е поставила коалиция "БСП за България" е да положи максимални усилия да се състави редовен кабинет.

Нинова посочи актуализацията на бюджета в три посоки – стабилизиране на здравната система за посрещане на ковид кризата, преизчисляване на пенсиите и увеличаване на доходите, както и подготовката на държавата за евентуална мигрантска вълна като основни задачи. Тя отново повтори, че БСП ще внесат своите предложения в актуализацията между двете четения на бюджета.

По време на вторите консултациите с цел съставяне на редовно правителство, Нинова каза, че БСП няма да търси допирни точки от ГЕРБ и ДПС. "В това отношение може да се разчита на хладнокръвен разум, стабилно поведение и отговорно поведение от коалиция БСП за България, което ние показахме при първите преговори", посочи Нинова.

Президентът отбеляза, че след като от ГЕРБ-СДС са потвърдили своята позиция, че те ще върнат веднага втория мандат при неговото връчване, това поставя още по-голяма тежест върху третия мандат. Дали българският парламент ще може да отговори на очакванията на българските граждани, или той ще бъде пропилян отново. За това трябват диалог, отговорност и конструктивност. Именно БСП беше тази, която в консултациите между партиите от 46-я парламент до момента прояви отговорност, прояви зрялост и мъдрост, отбеляза Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 2 години

Николина чакърдъкова валя балканска володя стоянов и ансамбъл булгаре.

42

Мануш воивода

преди 2 години

Мария мария теб обичам аз-за тебе пея аз танцуваи българско девойко лодува в мен кръвта сякаш огън в мен изгаря твоита красота.

41

СМЕХ...

преди 2 години

КИРО КАНАДЕЦА --ПРЕЗИДЕНТ /..с 2-паспорта за беганье../

fallback