Снимка: БГНЕС
fallback

Трябва да има стабилен и редовен кабинет в обозримо бъдеще заради Плана за възстановяване, коментира в ефира на Нова тв вицепремиерът по управление на европейските средтва Атанас Пеканов.

„Средствата за България не са застрашени. Те са си там. В момента, в който изпратим Плана и той бъде одобрен, ще получим първата част”, допълни той.

По думите му ситуацията в страната в момента е тежка и е много важно да има актуализация на бюджета.

„Важно е да има и редовен кабинет. Защо - както се аргументира и финансовият министър Асен Василев - средства има, но ние имаме нужда от санкция от парламента. Важно е парламентарните групи да се обединят по някакъв начин и актуализацията да се случи, за да стигнат нужните средства до бизнеса, гражданите и пенсионерите”, допълни Пеканов.

Oще по темата
Той е категоричен, че трябва да има стабилен и редовен кабинет в обозримо бъдеще заради Плана за възстановяване. Забавянето му криело рискове.

„Законовите промени трябва да минат през парламента. Тоест, всичко, което сме заложили - парите по него ще дойдат, когато го изпълняваме. При липса на парламент значи, че реформите, заложени да се случат до края на тази година, няма да се случат. Това ще означава, че и част от парите няма да дойдат тази година”, заключи зам. министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Пак по опорката?

преди 2 години

До Чичо: "Да върнем ГЕРБ"? Защо не си пиеш ракията, вместо пишеш небивалици. Бойко и дружинката му вече Министерския съвет отвън ще го гледат.За три мандата на Бойко изостанахме и от предпоследните в ЕС - най-бедната и корумпирана държава с най-бързо намаляващо население. Когато по времето на БСП и Станишев влязохме в ЕС бяхме на едно ниво с Румъния, даже не искахме да ни пакетират че сме били по-напред. Сега сме далеч зад тях, с 30% по-малък БНП на глава от населението. Мина им времето.

28

ха ха

преди 2 години

Право е момчето кабинета трябва да е стабилен, че и магаре да им го опне на министрите да на трепват.

27

Анонимен

преди 2 години

Връзката между ГЕРБ, ДПС и ИТН е очевидна в атаката срещу Кирил Петков

fallback