Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Народното събрание ще гласува днес решение, с което да излезе от сложния правен казус с изтеглената номинация на Пламен Николов за министър-председател от името на "Има такъв народ".

Oще по темата

Народните представители днес трябва да довършат процедурата по връчването на първия мандат за правителство. Наложи се два пъти да се събира Председателският съвет в Народното събрание и в крайна сметка се стигна до решение депутатите да гласуват и парламентът да излезе с решение относно казуса, припомня БНТ.

След това президентът трябва да връчи мандат на ГЕРБ като втора политическа сила. Лидерът на партията Бойко Борисов заяви, че ще представи проектокабинет начело с Даниел Митов като премиер и след мандатът ще бъде върнат.

Шансът за съставяне на правителство остава с третият мандат, а на кого ще бъде връчен, предстои да се разбере. На този етап е важно да се приключи едната процедура, за да може да се премине към другата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

FINAL COUNT-DOWN

преди 2 години

ВЕЧЕ ПОЧНАХА ДА СЕ ОЧЕРТАВАТ НАЦИОНАЛНО БЕЗОТГОВОРНИТЕ ПАРТИИ. ОТ ДНЕШНОТО БИТИЕ НА ПАРЛАМЕНТА ТЕ СА ИТН и ГЕРБ!!! БРАВО ЧАЛГА, БРАВО ТАЙМ. O TEMPORA O MORES!!! КАТИЛИНКИТЕ НА ЧАЛГА-ТАЙМ, ДЕЙСТВАЙКИ В ПЪЛЕН СИНХРОН С ШАЙКАТА ГЕРБ-СДС СВАЛИХА ЛИЦЕМЕРНИТЕ МАСКИ И ОСТАНАХА САМО АЛЧНИТЕ ХИЩНИ МУТРИ.

37

До Анонимен 39

преди 2 години

БГ изостана от другите държави веднага след 10ти Ноември а не през последните 12 години. От 2008 година светът изпадна във т.н. Световна Финансова Криза. С идването си ГЕРБ не само спря свободното падане а и вдигна стандарта на живот, с което много малко страни могат да се похвалят. Знам какви подбрани графики гледате по фейса и глупавите им тълкувания. Манипулацията е пълна. Заслужавате си съдбата!

36

Анонимен

преди 2 години

Общото между партиите е, че никоя не иска повече мутрите да са на власт. При всичко друго не е ясно коя партия за какво е.

fallback