Снимка: БГНЕС

В деня, в който лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви, че, ако предложеното правителство не бъде подкрепено, "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме" ще извършат предателство, председателят на парламентарната му група Тошко Йорданов символично си обръсна главата. Най-вероятно от партията вече са били наясно, че не се очаква да получат подкрепа, информация, която излезе неофициално и в медиите. Малко по-късно от формацията на Мая Манолова заявиха, че не само, че няма да подкрепят кабинета, но и ще гласуват против него. А от БСП поставиха условие - ще застанат зад правителството, само ако бъде оттеглен спорният кандидат за силов вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев.

В предаването "Лице в лице" по bTV, Йорданов се появи с новата си прическа и на въпрос означава ли нещо това, отговори:

"Няма да коментирам прическата си, нали сте умни всички. Мога да се шегувам много, няма много дълбоки общочовешки послания, всички знаят кога сме се подстригвали в нашата група. Подстригал съм си главата, защото така съм решил. Който иска да провери какво сме правили, когато от екипа на Слави сме си подстригвали главите, има чичко Гугъл".

Той очевидно имам предвид събитията от 1998 г., когато тогавашното шоу на Слави Трифонов - "Хъшове", беше свалено от ефира на БНТ. Дни по-късно, в знак на протест, Трифонов, Любен Дилов-син и всички сценаристи си обръснаха главите публично - на ларгото между Министерски съвет и президентството. Бяха нарекли акцията си "Хъшовете се привеждат във вид, удобен за властта". Тогава те събраха косите си в калъфки за възглавници и опитаха да ги оставят на правителството на Иван Костов и на президента Петър Стоянов. Стигна се до напрежение и участие на полицията, пишат от Dir.bg

"Изправи се БГ! Ние идваме!" предадоха протеста. Всичко, което договорихме на тия разговори, беше една прекрасна програма с цели. Това включва съдебна реформа, преизчисляване на пенсиите и т.н. Сега тези неща няма да се случат, защото една от така наречената партии на протеста извърши предаде хората, които протестират и целия протест", заяви още Тошко Йорданов днес, като дори атакува лично Мая Манолова, с думите, че по време на протестите миналата година "отнасяла основно благословии".

Според него със своите действия те предават исканият на хората от протеста и по този начин пазят главния прокурор на поста.

"Иван Гешев може да се спокоен в следващите месеци", каза той.

Йорданов нарече иронично лидерите на "Изправи се БГ! Ние идваме!" - Мая Манолова, Татяна Дончева и адвокат Николай Хаджигенов, "титаните на морала". Той изтъкна как адвокат Хаджигенов обявил още преди изборите през април, че би се "жертвал за министерско кресло", а на всички е известно "прекрасното комунистическо минало" на Манолова и Дончева, "благодарение на които сводниците получават по-малко присъди" (имаше предвид поправката "Ванко 1", след която рапърът излезе по-рано от затвора - б.р).

"Затова съм щастлив, че те теглиха чертата", изтъкна депутатът.

Попитан защо е преговарял с тези хора за подкрепа на проектокабинета на ИТН, след като е знаел всички тези неща за тях, Йорданов отговори, че са виждали в тях потенциални партньори, защото "имаше по-голям враг - моделът "ГЕРБ".

Дясната ръка на Слави Трифонов потвърди, че ако партията му не получи подкрепа за кабинета си, няма да управлява.

А по повод Петър Илиев Йорданов беше категоричен:

"Ние няма да изтеглим Петър Илиев, той е прекрасен юрист, наистина прекрасен. Той е един от малкото хора, които са спечелили дело срещу Конституционния съд (вероятно имаше предвид за делото от 2013 г, в което той представлява депутата от БСП Иван Иванов за потенциалната му несъвместимост като депутат - б.р.). Хайде всеки да си гледа неговата партия. До колкото знам, Петър Илиев няма никакви взаимоотношения с Барбадос. Почетен консул не е дипломатическа, нито държавна длъжност, тя е просто да се погали егото на човека. А и не е вярно, че Барбадос е офшорна зона... Петър Илиев е един от нас".

А по повод проверката за плагиатство в СУ срещу него, председателят на ПГ на ИТН заяви, че това се доказва само в съда, а не пред етичната комисия, която определи за "другарски съд". Според него е странно, че засегнатата доц. Киселова е мълчала 6 години.

"Ако има съдебно решение, тогава ще обсъждаме дали бихме го оттеглили", изтъкна той.

В отговор на обвиненията за агресивно поведение от страна на Илиев в първата му телевизионна проява днес, Йорданов заяви: "Как би реагирал нормален човек, когато се опитват да му съсипят кариерата с лъжи, без да може да се защити? Татяна Дончева говори за него откровени лъжи. Всеки, който е обиден, може да е емоционален, важното е какво е казал".

И даде пример на водещата Мария Цънцарова - да се постави на неговото място, ако хипотетично медиите пишат за нея, че е "една палава двойка, която е пробутана на шефовете в телевизията през мъжа си".

Коментари Напиши коментар

180

Анонимен

преди 3 месеца

въшки бълхи и дървеници се гонят чрез остригване и клъста намазка с гас

179

Анонимен

преди 3 месеца

на 3 сантима от асъ му се намира най вернията му още по-къс приятел. приятел е че още не го е е евал пред свидетели!

178

Фен на шебека

преди 3 месеца

Тоя са го слагали в групата на момичетата в часът по физическо в училище и шортите са му били с ластици отдолу ..швестър като началника си