Снимка: БГНЕС
fallback

БСП няма да подкрепи проектокабинета на ИТН, ако те не оттеглят кандидатурата на Петър Илиев за вицепремиер и вътрешен министър. Това стана ясно по време на брифинг на партията.

"След изборите заявихме своята принципна позиция за това, че трябва да има работещ парламент и редовно правителство. Уважихме първата политическа сила - ИТН, и започнахме преговори за най-важното за нас - по политиките. Разговаряхме по 5 приоритета. И благодаря на ИТН - и те извървяха труден път от това да не искат разговори до писмения документ за ангажименти и политики, който те ни изпратиха“, коментира лидерът на левицата Корнелия Нинова и добави, че има подписан документ с приоритетите на правителството на "Има такъв народ".

Oще по темата
"Продължаваме да стоим зад мерките, които са 57 конкретни мерки, повечето от които наши политики.  Продължаваме да стоим за подкрепа за политики, но бихме искали ИТН да преосмисли решението си за кандидата си за вицепремиер и вътрешен министър“, каза още Нинова.

Според нея изявлението на Петър Илиев от тази сутрин е смущаващо.

Както е известно, номинираният за вътрешен министър заяви пред Нова телевизия, че не само има поддръжката на Слави Трифонов, но "имам неговата пълната подкрепа и мъжката му дума, както на него, така и на всички то ръководството на партията".

"Разколебаване е дума, която непознавам. Когато направихме референдума, тогавашният режим прати ДАНС, НАП и ме спукаха от проверки. Нищо не намериха, но това беше тормоз на една полицейска държава спрямо един свободен човек. Кален съм в битки, имам много рани и белези. Това, в комбинация с характера ми очевидно създава голям проблем", заяви още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

155

Анонимен

преди 2 години

Всички партии умират за да управляват.. ИТН 2 пъти можеше да направи някаква гнусна коалиция, но доказаха, че за тях властта не е самоцел. Особено ако предценят, че ще трябва да обслужват чужди интереси.. Вероятно медийте и олигарсите ще я унищожат тази партия, но достойнството никога!

154

Анонимен

преди 2 години

Корнелия Милионерова

153

Мария

преди 2 години

1.Нека Слави да каже защо оттегли Илиев от кандидатура за премиер и го предлага за вътрешен министър и сега не иска да смени Илиев с друг кандидат поне това го може. Не се замислиха много и смениха Николай Василев и други лица от списъка на проекъо-правителството,но Илишв е най-къдърния специалист.2. Барбадос е офшорна зона и трето Слави твоите планове няма да се осъществят.Сега е ред на Митева.

fallback