Снимка: БГНЕС

"Цялата медийна атака ме прави още по-решителен и целенасочен в това, което трябва да се свърши за държавата. През последните седмици лайтмотива на всички жълто-кафяви медии е, че Петър Илиев трябва да бъде унищожен. Не, той няма да бъде унищожен. Той произлиза от героичен род. Знам си пътя и го продължавам напред", коментира номинираният за министър на вътрешните работи Петър Илиев пред Нова телевизия.

"Аз не съм член на "Има такъв народ". Но аз съм със Слави Трифонов и екипа от времето,в което организирахме референдума. Тогава аз организирах юридическата му страна", каза още той .

"Имам не само поддръжката на Слави Трифонов, но имам неговата пълната подкрепа и мъжката му дума, както на него, така и на всички то ръководството на партията", добави Илиев.

Още по темата
На въпрос дали е имало разколебаване от негова страна за поста, той отговори: "Разколебаване е дума, която непознавам. Когато направихме референдума, тогавашният режим прати ДАНС, НАП и ме спукаха от проверки. Нищо не намериха, но това беше тормоз на една полицейска държава спрямо един свободен човек. Кален съм в битки, имам много рани и белези. Това, в комбинация с характера ми очевидно създава голям проблем".

"Самооценявам се с всичките ми постижения и резултати, които съм постигнал. Не съм политик и не съм се венчал за властта. Прави се опит за медийното ми тричане преди да се кача на ринга. Голям страх тресе кочината на задкулисието", посочи Илиев.

Той коментира и т.нар. "барбадоска връзка".

"Аз съм почетен консул на Барбадос от много години. Да си почетен консул е почетна длъжност, това не е държавна служба. Това е държавата с най-висок стандарт на живот на Карибите и държавата, която има най-близки партньори – САЩ и Великобритания – също стратегически български евро-атлантически партньори", посочи той.

Илиев беше категоричен, че Барбадос не е офшорна зона.

"Понастоящем тя не е в никакъв списък на държави, които са данъчен рай. В моята практика, която е доста солидна, не съм видял в българския Търговки регистър фирма, която да има акционер или собственик фирма, регистрирана в Барбадос", поясни номинираният за министър на вътрешните работи.

"Ангажиментът ми към Слави Трифонов е ангажимент на мъжката дума. Ще го изпълнявам до момента, в който мога да бъда полезен. За момента аз съм полезен за тях. И ще продължавам да правя това, в което съм добър, до момента, в който моята и тяхната линия съвпадат, а те съвпадат от много години", коментира Петър Илиев.
 

Коментари Напиши коментар

491

Анонимен

преди 3 месеца

До Бонго Бонго, дали четете от гугъл не е спорно, но дали осмисляте информацията е спорно

490

Меди доганов

преди 3 месеца

Три пъти ура за близашки, най - ерудиран сред ииибрииицииите по всичките земни кълбета.!.

489

Към баналното общ-во

преди 3 месеца

За гл. ас. Петър Илиев - да, заслужава си критиките, донякъде.Но как не ви е срам да хулите и отправяте неистинни твърдения и изпълнени с подигравателни елементи тези към проф. Георги Близнашки! Той е мой преподавател - блестящ учен, един от най-изтъкнатите конституционалисти на България в последните 30 години, оценен и в Европа. Харизматичен и нравствен човек, само който не е общувал надълго и нашироко с него, не знае какъв забавен и мил човек е! Банално общество такова, отвращавате ме!