Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Парламентът отхвърли проекторешението за създаване на Временна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства за прилагането на специални разузнавателни средства /СРС/ от МВР по отношение на български граждани, участващи в предизборната кампания и изборния процес за 46-то Народно събрание. "За" гласуваха 82-ма депутати, 69 бяха "против" и 64 се въздържаха, предаде БТА.

Предложението на ГЕРБ беше подкрепено само от ДПС, които поискаха обхвата на комисията да се разшири с изясняване на всички факти и обстоятелства за "оказан полицейски натиск и тормоз върху членове, активисти и симпатизанти на политически партии и кандидати за народни представители".

Дебатите продължиха около два часа и половина. От ГЕРБ коментираха, че 46-ото Народно събрание е било избрано под недопустим натиск от МВР. От ДПС посочиха, че не може да се възстановява демокрация с недемократични средства.

От "Има такъв народ" обвиниха двете формации в лицемерие. От левицата призоваха ГЕРБ към смирение и посочиха, че служебното правителство е ограничило купения вот. От "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" обърнаха внимание на колаборацията между ГЕРБ и ДПС относно предложението за създаване на комисията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 2 години

Смешници. И Борисов и Гешев няма да ги вкарат в затвора. Всичко е една огромна лъжа. Да го д У ха Те.

18

Калеко Алеко

преди 2 години

Защо бре другаре и товарищи, нали това беше главната Ви фейк новна, нали сте много отговорни и последователни в действията си...Ако такава комисия се сформира ще трябва да разпита Хаджигенчо за онова листче което размахваше в телевизионните студиа, което някъкъв тип със шапка и маска на лицето му бил дал по тъмно пред входа на блока, като доказателство за подслушване...Ще трябва да разпитат и рашкоФ и Наско-Гнома, за едни други листчета от които черпили информацията си и които вече били изгорени

17

Анонимен

преди 2 години

Нали "красивите и умните" щяха да въвеждат нов морал? Или "новия морл" е добре забравения комунистически отпреди 89та: защо няма разследване за "моралните" действия на Служебния сатрап от ДС, Рашков? Къде е прозрачността и законността, уж заради които "чегъртаха"? Какво стана?

fallback