Снимка: БГНЕС
fallback

„Ако дадете шанс на това правителство, ще видите каква ще и бъде политиката ни по отношение със справянето с коронавирус. Ще търсим най-балансирания вариант, за да се справим с четвърта вълна", заяви в ефира на БНТ депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов.

Той обаче не коментира какви мерки предвиждат за справяне с пандемията.

"Фрагментиран е този парламент, с 65 народни представители е доста трудно, но ние преценихме и поехме пълната отговорност, тъй като избирателят ни отреди да бъдем първа политическа сила“, каза той.

Балабанов коментира и номинацията на Велислава Петрова за министър на образованието.

"Тя е изключителен професионалист, дайте ѝ шанс. Номинацията е интересен подход от наша страна - млада, амбициозна, завършила Кеймбридж - колко по-прекрасно от това", поясни той.

Oще по темата
Депутатът повтори думите на Тошко Йорданов по повод обвиненията в плагиатство срещу номинирания за вътрешен министър Петър Илиев. Балабанов е категоричен, че те не са верни, а който се чувства засегнат трябва да излезе с името си и да го заяви публично.

"Достатъчно образован, изключителен юрист, изключителен професионалист, той беше част от най-голямата ни юридическа битка през 2016 г.“, така той описа Илиев.

В първия вариант на кабинета Илиев беше предложен за министър на правосъдието, а сега е номиниран за министър на вътрешните работи. Това решение Балабанов обоснова така:

"След като предложихме първия вариант на кабинет, видяхте какво беше общественото мнение. За разлика от други, ние чуваме какво ни казват хората. В крайна сметка МВР е сериозен орган и трябва да бъде воден от сериозен професионалист, който държи на думата си".

По отношение на консултациите с другите партии за бъдещия кабинет, Балабанов каза, че винаги от ИТН са отворени за разговори. Той отбеляза обаче, че човекът, който най-много е желаел тези разговори, както и да разбере имената на предложените министри - Христо Иванов, вчера отсъстваше от консултациите.

По думите му общата позиция на Христо Иванов се е променила, но от ИТН не знаят защо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

КАКВО

преди 2 години

ЗНАЕ Велислава за БЪЛГАРСКОТО образование?

59

Анонимен

преди 2 години

Сега да не се окаже, че човек откраднал интелектуална собственост все пак може да е български министър.

58

КАЛИНКИТЕ!

преди 2 години

Всички калинки на ГЕРБ за изключително амбициозни и повечето млади хора. Балабанов, обиждаш ни!

fallback