Снимка: БГНЕС
fallback

Служебният министър на икономиката Кирил Петков изрази надежда актуализацията на бюджета да бъде приета в НС следващата седмица.

"Да, правете си коалиционните срещи. Говорете за нещата, които мислите ще ви помогнат да формирате правителство, но вижте бюджета. Той в момента трябва да се гледа в комисиите в НС и ако може да бъде приет другата седмица, ще бъде идеално", каза Петков пред БНТ.

"Промените в бюджета са, че е намален дефицитът, има актуализация на пенсиите, по начин по който 42% от пенсионерите няма да са под линията на бедност. Заделени са 400 млн. за бизнеса у нас от септември до декември, ако се наложи заради ковид кризата да се затворят бизнеси. Има заделени пари за лекарите", уточни Петков.

Според него, за да стане промяната в страната, в бъдещия кабинет трябва да влязат независими хора, чието поприще извън политиката е по-добро, отколкото в политиката.

За себе си заяви, че е приел предложението за служебен министър, защото е имал фрустрация как България не си изпълнява потенциала. Ходил е на протести, но е решил, че ако може да промени системата, това трябва да стане отвътре.

"Реално губя лични средства. Но има чувството на удовлетвореност, че правим промяна, която толкова дълго я чакахме. Доволен съм, че хората видяха, че може да има разлика в управлението, че може да има хора и политици, които да се грижат за техния интерес. Искам да има стандарт, да сме качили до някаква степен очакванията, че това трябва да се изисква от всеки един човек в държавната администрация, всеки един ръководител и трябва да се смени мантрата, че по-друг начин не може, защото всичките са маскари и крадци. Не! Може човек да е на тези позиции и да защитава публичния интерес. Ако хората са видели това в последните 9 седмици, аз ще съм много щастлив, за да се спрат безобразията от последните години", каза служебният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

стоянова

преди 2 години

До Така ли Много смешно. "Щом *** жена си, няма как да е честен политик." Толкова е смешно, че няма нужда от коментар дори.

95

Фен

преди 2 години

Два месеца реваншизъм и разруха. Щели да повишат пенсиите ама....Ако ги гласува парламента. Смешници популисти.

94

Мен

преди 2 години

Още един от кръгът Капитал- браво. Имах някаква надежда, че когато дойдат по- млади ще е различно, но уви.

fallback