Снимка: БГНЕС

Дадени аспекти, по които "Има такъв народ" провежда преговорите за правителство с партиите, изглеждат като натиск, заяви Арман Бабикян от "Изправи се БГ! Ние идваме!" пред Нова тв.

"Логично е поканата на ИТН за среща да е добронамерена. Натискът не е добър начин за водене на разговор. Натискът е добър начин за разваляне на отношения и не мисля, че това е нормалният подход", посочи Бабикян.

Според него е глупав аргумента, че ако не бъде подкрепено решение или предложение на ИТН, ще се отиде на нови избори.  

"Въпросът е какво се променя, след като се правят избори. Изборите да бъдат заплаха и аргумент за натиск - моля ви се, това е несериозна работа. Има партии, които отдавна са във властта и доста са се обогатили от присъствието си в нея - дори и по законен начин.

Още по темата
Те могат да правят и десет пъти избори. Има и други - протестни, като нас, които ходят на избори с джобните си пари. И така, като отидеш няколко пъти - джобните много отдавна са свършили. Идва въпросът кой иска да изтощи партиите на протеста, за да останат само старите богати и дебели, вкоренени в статуквото партии”, попита Бабикян.

От ИБГНИ може да не подкрепят правителство на "Има такъв народ", ако в него има хора, които не харесват и смятат, че не биха се справили с дадена работа.

"Другото, което би ни демотивирало, е липсата на писмено споразумение, в което ясно са записани ограничителните червени линии, а те се наричат ГЕРБ и ДПС, към които не бива да се пристъпва от изпълнителната власт", добави Бабикян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase