Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

С ново изслушване на вътрешния министър Бойко Рашков ще започне пленарното заседание на депутатите в петък.

Този път той е повикан от депутати от групата на ГЕРБ-СДС, за да даде информация за миграционния натиск и нелегалната миграция на територията на България за периода на работа на служебното правителство.

Веднага след изслушването ще започне петъчния парламентарен контрол, в рамките на който първи на трибуната ще се качи икономическият министър Кирил Петков. На въпрос ще отговори и социалният министър Гълъб Донев.

Каква част от несъбраните около 700 млн. лева от хазарт са събрани по съдебен ред към 30 юни 2021 г. и как върви изпълнението на Програмата за възстановяване – това са темите, повдигани от депутатите пред министърът на финансите Асен Василев.

На един въпрос ще отговаря и военният министър Георги Панайотов, от когото депутатите поискаха да разберат има ли извършени нарушения и злоупотреби при управлението на публичните средства в ръководеното от него ведомство.

Най-много въпроси са адресирани към министъра на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Комитова, част от които са свързани с това как вървят ремонтните дейности на няколко пътни отсечки в страната, както и с други инфраструктурни проекти.

Пред парламента ще отговарят проф. Велислав Минеков, министър на културата, министърът на околната среда и водите Асен Личев - за въздействието върху околната среда на проекта за тунел под „Петрохан“. Последен ще участва енергийният министър Андрей Живков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 2 години

Застреляйте тези простаци в парламента, не ги оставяйте да ви управляват! Не виждате ли, че рушат цялата държавата с простотията си?

12

Анонимен

преди 2 години

Ама тоя Бойко Рашков, много глyпaв човек бил бе! Няколко пъти го викат в Народното Събрание, и колкото пъти го викат, толкова пъти отива! *** може ли такъв загубен човек бе?! Вместо да вземе да се "разболее" от КОВИД, или да скъса менискус докато рита топка...Я бившия ни премиер колко е хитър, колко пъти ходи в парламента?Ами и здравния министър, Стойчо Кацаров? И той будала! Хем е доктор, колко му е да си напише един болничен и да не отиде! Така правят тарикатите от ГЕРБ!

11

Анонимен

преди 2 години

ЕДИН ШУРОБАДЖАНА- Т_Ъ_П КАТО КАРТОФ В ПАРЛАМЕНТА ЗАПИТА МИНИСТЪР ПЕТКОВ "ТИ УВАЖАВАШ ЛИ МЕ МЕНЕ,АЗ Т_Ъ_П ШУРОБАДЖАНАК ЛИ СЪМ ИЛИ САМО ТАКА ИЗГЛЕЖДАМ?! "

fallback