Снимка: архив, БГНЕС
fallback

"Цялото изказване на г-н Тошко Йорданов от трибуната беше аплодирано бурно от ГЕРБ и ДПС. Не си спомням, когато аз говоря в парламента, те да ми ръкопляскат. Получи се разминаване между твърдения и реалности”. Това заяви в студиото председателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред Нова тв.

Oще по темата

Той обяви, че са готови да продължат разговорите, но паралелно с това отправи нова порция критики.

"Ако поставим равен знак между ДПС и ГЕРБ и ги изолираме от възможността да влияят върху управлението, ние сме готови да продължим разговорите и да дадем подкрепа на този кабинет", поясни Иванов.

По думите му те имат една абсолютно последователна позиция по отношение на това как трябва да изглеждат условията, за да дадат подкрепа на управление. „Всичко, което казах в парламента, е казано и преди изборите. Искаме ясен ангажимент за реформи на най-високо лидерско ниво. За нас хората, които ще влязат в едно управление, не могат да бъдат просто някакви „пощенски кутии”.  Те трябва да са с доказана биография”, уточни Иванов.

„Нека никой да не си мисли, че ще гласуваме, понеже можем да бъдем обвинени за това, че ако няма правителство, се отива на избори, което не е вярно. Започвам да се съмнявам дали това не е начин някой с 60 гласа в парламента да си осигури свобода на действие. Ние не просто ще натиснем копчето в залата, става дума да си заложим гласуваното доверие от нашите избиратели. Опитваме се ясно и публично да кажем при какви условия сме готови да дадем подкрепа на дадено управление. Ако някой се интересува от нея, моля да чуе нашата постоянна позиция”, каза още Иванов. И призова да не се играят евтини номера.

 „Чували ли сте да нарека някого мръсен човек? Всъщност някой иска ли да поеме отговорност за това да има управление, и то такова на промяната, или някой иска да си измие ръцете? Да не си мисли някой, че ние сме смокинов лист, зад който да се скрие друга форма на управление”, попита председателят на „Демократична България“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

иво

преди 2 години

И ДВАМАТА СА ОТБЕЛЯЗАНИ С О Т В Р А Т И Т Е Л Е Н ЗНАК ОТ 90% , ОТ НАРОДА !!!

73

Бойкикин-спондж боб

преди 2 години

Доган вече трябва да ги съди за авторски права,колко хора станаха политици и милионери с неговото име.... То не бе Сидеров то Бойкикин кой ли не,интересно е до кога този номер с Доган ще минава и ще влизат в парламента с неговото име. Иначе браво на Бойкикин видя ниша след Сидеров и я запълни номера с национализма и Доган винаги минава в БГ,от партийка с 1% избухваш с 13% много *** народ в тая държава ...

72

Отвратеняк

преди 2 години

Тоя е ясен,като бяха с ГЕРБ в управлението разбиха коалицията щот не им минаха номерата Маджо да командва,преди това разбиха СДС,това е най-деструктивната от всички партии наследници на БКП. Така че,нищо ново за тях. Просто ИТН направиха грешка с Николай Василев и беше ясно,че тези ще се възползват и ще искат нови избори,защото тогава ИТН си заминават и част гласовете ще отидат при комунистчетата от ДБ. Така че,ДБ не искат правителство те искат избори,подлички са,нормално комунисти. ДБ отврат!

fallback