Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Демократична България" и "Изправи се! Ние идваме!" са на ход. Ние сме готови и за избори", заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Ние от миналия петък водим разговори и консултации. Не знам какво е станало с ДБ. Не разбирам защо Христо Иванов излезе и прочете тази странна декларация", каза още Йорданов.

Още по темата
Той е категоричен, че още по време на разговорите е станало ясно, че ИТН и ДПС нямат никакви допирни точки.

"Ние с ДБ постигнахме абсолютно съгласие по темата, че трябва да има дълбока съдебна реформа. Ние постигнахме пълно съгласие и после се появи Христо Иванов, който започна да ни обвинява във връзки с ДПС. Кой саботира тези промени? Кой ще спре процеса в момента – не сме ние", попита Йорданов.

Той добави, че ако се стигне до предсрочни избори за втори път, отговорността ще е изцяло на ДБ и ИБГНИ, тъй като точно от тях ИТН е поискала политическа подкрепа.

"Ние сме заявили какво правим, постигнали сме договореност по политиките. Искат ли това нещо да се реализира или не – топката е в тяхното поле", каза Йорданов.

Той допълни, че министрите в кабинета на ИТН ще бъдат професионалисти без политическа обвързаност, които не са били министри, не са били част от НДСВ, ГЕРБ или БСП.

"Експерти, млади – или по-стари хора, но образовани, доказали се експерти", каза Йорданов.

Той каза още, че проектоминистрите са обсъдени като политически фигури с ДБ и с останалите партии, но конкретни имена не са коментирани, защото "не били попитали".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase