Снимка: БГНЕС
fallback
Изборите вече са в историята, на денвен ред е съставянето на правителство. Консултациите при Румен Радев минаха, като единствени ГЕРБ не се явиха с мотива, че президентът не може да бъде обединител. 
 
Ще излъчи ли 46-ото Народно събрание правителство?
 
"Има положително развитие в подевението на "Има такъв народ". Когато влизаш от една сфера на дейност, в която си много успешен - шоубизнеса, в друга сфера на дейност - политиката, трябва да си много сериозен. Трябва да ти е ясно, че няма да си успешен, ако не използваш друг инструментариум и голям екип хора", заяви  в ефира на bTV политологът Димитър Аврамов.
Oще по темата
 
Според него е важно ИТН да разберат, че в политиката "коалиция" и "приоритети" са добри думи, както и че съставянето на нещо общо, а не само наше, също е добро. 
 
"Не може да очакваш подкрепа от хората, ако не кажеш искаме да дадете ваши министри. Когато някой застане с лицето си, той носи политичесак отговорност", коментира политологът.
 
Социологът Кольо Колев смята, че думата "коалиция" не е мръсна и ИТН трябва да водят преговори за правителство с коалиционни партньори.
 
"Коалиционните партньори ти гарантират възможността да имаш стабилноуправление и да можеш да пранираш за напред. Надявам се, че зад тази категоричност и демонстрация на сила текат и друг вид преговори, а именно за реално коалиционно управление", каза още той. 
 
Според него без коалиция е невъзможно да има дълготрайно управление на ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 2 години

Я ДПС-ТО ПУСНЕТЕ ДЕБЕЛОТО ПРАСЕ ПЕЕВСКИ ДА ЗАКВИЧИ КАТО ЙЕРИХОНСКАТА ТРЪБА. ДЕ СТЕ ГО СКРИЛИ, ДА НЕ Е СТАНАЛ 500 КИЛА?

33

Да бе

преди 2 години

До Няма Такава ДържаваДо сега ДПС е е влизало в парламентарна коалиция най вече с БСП, на два пъти. И пак благодарение на БСП е възможна да са получавали дивиденти при управлението на ГЕРБ.

32

Няма Такава Държава

преди 2 години

Коалиция е мpъcнa дума. дпс и ГЕРБ я направиха такава.

fallback