Снимка: БГНЕС

Според бившия премиер и настоящ лидер на ПЕС Сергей Станишев какъвто и кабинет да бъде сформиран, ще  бъде наречен четворната коалиция.

Още по темата

„Не се съмнявам в искреността на „Има такъв народ” да направят промяна, въпросът е дали знаят как да подходят политически”, коментира той пред Нова телевизия.

„Това първо движение беше доста смущаващо. Първо – защото беше обявено, без да се разговаря с всички останали, което създава огромно напрежение. Второто, което ме смути, е рязкото оттегляне на този кабинет без достатъчно основания или обяснения. Това, че във фейсбук пише едно или друго за някого, не е достатъчно основания за мен. Това дава много опасен сигнал за бъдещето”, каза Станишев.

Още по темата

„Каквото и правителство да се направи, предвид изпитанията, пред които е изправена България, през които ще трябва да минем, реформи се правят винаги, така че има и недоволни. Много лесно се огъват под натиска, а една управляваща партия трябва да носи на критики”, каза още Станишев.

С Николай Василев имали различни възгледи по редица икономически въпроси.

„Но това, което видях като проектокабинет, беше кабинет на професионалисти и експерти, който можеше да свърши работа“, коментира Станишев.

„От ИТН искат да бъдат нови и хубави и вечно обичани. Това няма как да стане, защото какъвто и кабинет да създадат, ще бъде наречен четворната коалиция", каза още Станишев.

Той коментира и поканата на ИТН за преговори към БСП и ДПС. По думите му, това е шанс за БСП да извоюва свои политики в този кабинет, ако го подкрепи.


 

Коментари Напиши коментар

92

ББ

преди 1 месец

клишетата...ляво,дясно,тройни,десеторни...носещи разделения не работят за елементарни грабители...или работиш за просперитета на България...или...ти доказа,че работиш за джоба си и чужди...не сме те забравили!!!

91

ББ

преди 1 месец

о станиш ага...как ни наричат...и варвари ни наричаха...Обичащите и милеещите искаме от тях да съставят правителство...което да рабоити за налагенето на Справедливостта и Просперитета на децата ни...на България...и разбира се отговорност на ограбилите ни и отнели ни права...клишетата с които ни ограбвахте с царо...объркал си Народа!!!...и не си забравен...ЕС...ЕС...то и Турската гарантираше една безнаказаност на едни е.и.а.и...ама си го понесоха...самозабравихте се бре...чете Историята!!!

90

комитата

преди 1 месец

теб те видяхме всемай си бонусите и си пий пиенето