Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Този парламент ще успее да излъчи правителство, смята проф. Людмил Георгиев, преподавател по психология в Софийския университет, преди години бил част от ръководството на ДПС.

Но ако ИТН не бъде подкрепена и не успее да направи правителство, ще отидем на предсрочни избори, предупреди той пред БНР.

Oще по темата

По думите му ДПС ще подкрепи правителство на ИТН.

"Кризата на партиите е логично следствие на политическия живот в страната ни през последните 30 години. ИТН се появява като нещо твърде различно от традиционните ни представи за партии. То се свежда до желанието да се внесе нещо ново в политическия ни живот", каза Георгиев.

В предаването "Политически НЕкоректно" проф. Георгиев нарече спекулации обвързването на ИТН с ДПС.
"Слави Трифонов не е политик и никога не е искал да бъде такъв. Явно съдбата го е накарала. Явно, че пътят за промяна е - създаваш партия и участваш в политическия живот, посочи той.

Психологът коментира и партия ГЕРБ.

"Това е мафиотска структура, на чийто връх стои Бойко Борисов. По-надолу са малките и огромните комисионни се отчитат пред тях. После се чудим откъде в чекмеджето на Бойко Борисов се появяват милиони евра и кюлчета злато. Такъв е принципът на тази формация - мафиотски. Страхът е обзел Борисов до дъно - страх от възмездие, от затвор, заради всички безобразия, които сътвори... За ГЕРБ продължават да гласуват много хора, защото те разчитат да се закрепят за тази структура, за да могат да просперират", каза той.

Проф. Георгиев подчерта, че сме тежко индивидуалистично общество, концентрирано около идеята за оцеляване.
"И докато това не се преодолее, каквито и законови механизми да се измислят, промяната няма как да се случи", смята той..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Анонимен

преди 2 години

той и тиквата сикаджия нямаше да се обвързва с дпс само дето бяха първи дружки с дерибеевски но те си приличат двама свински бизнесмени от републиката на свинските чалгясали лаянари

97

Totenkopf

преди 2 години

"смята проф. Людмил Георгиев, преподавател по психология в Софийския университет, преди години бил част от ръководството на ДПС." Еничара не се крие даже, доволен е, че им е бил слуга, гордее се професора, ето това е нивото на Науката при нас, само чакат да им сипят в ранията и навеждат *** да лочат. Изобщо не си дадох и труд да прочета "мислите му"

96

Анонимен

преди 2 години

Има Такъв Балък - редовия българин! :)))))))))))))))

fallback