Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Националният борд по туризъм /НБТ/ изпрати писмо до председателя на Народното събрание Ива Митева и до председателите на всички парламентарни групи, в което настояват за провеждане на работна среща, съобщиха от борда.

Сред темите, предлагани от организацията за обсъждане, са: създаването на механизъм за подготовка и включване на проекти в подкрепа на сектор "Туризъм" в Плана за възстановяване и устойчивост; въвеждането на стимули за насърчаване и на позитивна и ефективна ваксинационна кампания в България; решаване на въпроса на неравноправното третиране на браншови организации от ОКУП Профон и ОКУП Музикаутор чрез Изменение и допълнение на Закона за авторското право и сродните му права.

"Бихме искали да поставим въпроса за необходимостта от включването на туризма в Националния план за възстановяване и устойчивост. Туристическият сектор трябва да намери своето много ясно, систематично, дефинирано и защитено с конкретни бюджетни разчети място", подчертава Красимир Гергов, председател на Националния борд по туризъм.

НБТ продължава да настоява държавата да засили маркетинговата и рекламната кампания, и да въведе стимули за ваксинация под формата на ваучери, които да бъдат използвани в туризма.

Към писмото се присъединява още Българската туристическа камара, се посочва в прессъобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 2 години

Не виждам защо във всяка тема трябва да се намесва ваксинирането. Ха стига с тая пропаганда. Няма никаква връзка между ваксините и туристическия бизнес, спрете се вече. Днес и тоя Алибегов за ваксини говори, беше ми симпатичен, ама вече не.

16

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 2Чи как иначе, важни са ваксинациите, не доброто заплащане :))

15

House M.D.

преди 2 години

Колега Калеко Алеко, Вие изненадан ли сте, че т.нар. индустриален капитал е в ръцете на шумкарски отрочета?

fallback