Снимка: БГНЕС
fallback

Обнадежден съм от това, което виждам днес от консултациите до момента с другите партии - че начинът за търсене на решение за съставяне на кабинет е друг. Формулата днес не е търсене на коалиция, а обединение с ясни цели и приоритети, около които да бъде реализирано едно управление. А не персоналния състав на кабинета.

Това заяви президентът Румен Радев по време на поредната, четвърта консултация днес - с ДПС.

Oще по темата
"Затова вие можете да бъдете много полезни, защото показахте, че сте партия с традиции с парламентаризма"

"На тема диалог и възстановяване на нормалността в политиката, мисля, че ние говорим от много време. Такова беше мотото и на нашата национална конференция през 2016 година. Ние не сме спирали да призоваваме всички отговорни и институции, и партии, да възстановим нормалността в политиката, а възстановяването на нормалността в политиката и възстановяването на демокрацията минава през диалога", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Изборините резултати вече за втори път показват че суверенът иска на база диалог да се случват нещата. В противовес липсата на диалог и политика на противопоставяне, разделение и омраза. Ние уважаваме волята на суверена и се съобразяваме с нея. В момента в това народно събрание най-важното е, че има основа за диалог, защото ако продължава политиката на политиката на противопоставяне, разделение и омраза, провалът е гарантиран. Лесно е да се декларира и внушава, но сега от нас се иска трудното - да започне истински диалог за бъдещето на страната", допълни Карадайъ.

Той заяви, че е от историческа важност е съставянето на правителство с ясни приоритети и срокове за изпълнение, но по-важно е каква програма ще се изпълнява.

От историческа важност в момента е съставянето на правителство с ясни приоритети и срокове за изпълнение. Но по-важното е каква програма ще се изпълнява, каза той. И напомни, че още 2017 г. от движението са настоявали за съставянето на програма с ясни приоритети, около изпълнението на която да се намери широка подкрепа в парламента. А на КСНС при държавния глава са настоявали за определяне на националните приоритети на страната.

"Днес има добра основа това да се случи. Ние, от ДПС, неведнъж сме заявявали, че сме гарант за стабилността, сигурността и демокрацията в нашата страна", каза Карадайъ. И били за диалог, национални приоритети и програма за ускорено икономическо развитие на страната.

"За нас винаги на първо място е било ясни приоритети и програма, и след това персоналният състав", заяви Карадайъ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 2 години

Нещо ми изтриха коментара, но пак ще кажа: само Ердогановския суверенитет защитава този мазен гнусен турчин! Смъртно наказание за него!

44

Анонимен

преди 2 години

60% от суверена изобщо не иска никой от предложените на изборите партии да го представлява. А това е по голямата част от народа.

43

Анонимен

преди 2 години

Сус, кьoпeк...

fallback