Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония. Това, което той защити днес от трибуната на НС, е чужд, не национален интерес! Това послание отправи председателят на ВМРО и бивш вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов към лидера на „Демократична България“ Христо Иванов.

Повод за острата реакция във Facebook стана речта на Иванов по време на откриването на 46-ото Народно събрание, в която той заяви: „Ние в този парламент трябва да отстоим българския национален интерес, да проявим твърдост, но и смелост, да намерим решение на проблема с РС Македония. Трябва да отстоим истината, но трябва и да намерим начин да станем заедно членове на европейското семейство, защото това е българският национален стратегически интерес“.

Още по темата

Така Христо Иванов сам назовава посоката на действия на новите управници. Или по-скоро наместници на външни сили. Защото след такова изказване едва ли вече има съмнение, че ДБ и останалите в новата четворна коалиция са просто марионетки на външни интереси, пише  лидерът на ВМРО в гневния си пост и е категоричен: Нашият национален интерес е в ЕС да влезе приятелска, а не антибългарска Македония!

Ето текста на поста:
„При откриването на новия парламент Христо Иванов си позволи да каже следното: „Ние в този парламент трябва да отстоим българския национален интерес. Трябва да проявим твърдост, но и смелост и да решим проблема с РС Македония. Трябва да отстоим истината, но трябва и да намерим начин да станем заедно членове на европейското семейство, защото това е българският национален стратегически интерес“.

Това стана на фона на гласуването за председател на парламента, в което зад Ива Митева от ИТН застанаха т.нар. партии на протеста, но застана и ДПС. Именно ДПС даде гръб на коалицията със странното съкращение ИБ(Г)НИ, ДБ и ИТН. Дори само назоваването на тези абревиатури извиква насмешливи асоциации. А тези хора се канят да управляват страната.

Нещо повече, позволяват си тежки словоблудства с изрази като „национален интерес“. Ето как, без никой да го пита, Христо Иванов сам назовава посоката на действия на новите управници. Или по-скоро наместници на външни сили. Защото след такова изказване едва ли вече има съмнение, че ДБ и останалите в новата четворна коалиция са просто марионетки на външни интереси.

А националният интерес на България е прост. Той е Македония да знае и помни българската си основа. Защото това е историческата истина и това дава свобода на днешните хора в Македония, които искат да живеят с истината, а не с лъжата, наречена „македонизъм“. Какъв друг интерес може да има освен истината и справедливостта?

Нашият национален интерес е в ЕС да влезе приятелска, а не антибългарска Македония. Затова Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония. Защото това, което днес каза, може да е всякакъв друг, но не и български интерес“, пише Каракачанов.
 

Коментари Напиши коментар

183

Анонимен

преди 1 седмица

като гледам колко прости сме българите, ако македонците са като нас - никога няма да се разберем

182

Анонимен

преди 1 седмица

Свобода за Македония!

181

Ха-ха

преди 1 седмица

Защо пък трябва да влизат в ЕС?На някой отвъд океана му се искало по собствени съображения?Зайо отдавна се точи за еврофондове,редно е да му секне апетита!А като гледам и доста държави изпадат в ужас от шиптърско нашествие(ако влезнат Македония,Албания и Косово).