Снимка: БГНЕС
fallback

Партиите проведоха първите си консултации в навечерието на откриването на новото 46 Народно събрание, което отново ще заседава в старата си сграда.

За момента не е ясно кой ще бъде новият председател, макар да се предполага, че това вероятно отново ще бъде Ива Митева.

Oще по темата
От "Има такъв народ" не коментираха нищо след консултациите. От "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън" изразиха готовност да обсъдят заедно с "партията на Слави Трифонов възможностите за съставяне на правителство“, съобщава БГНЕС.

От ГЕРБ отново са предложили пленарните заседания да се провеждат в сградата на бившия Партиен дом, но не са били подкрепени. Въпреки това от партията на Борисов определиха разговорите като конструктивни. Утре се очаква да решат кого ще подкрепят за председател на парламента. Александър Ненков от ГЕРБ допусна възможността партията му да не направи своя номинация за председател на парламента.

Парламентарната група на "БСП за България" е възможно да има номинация за председател. "Нека да се проведат утре обсъжданията, но аз не не изключва възможността ние също да имаме предложение", заяви Георги Свиленски.

От "Изправи се! Мутри вън! потвърдиха, че са се виждали с "Има такъв народ" преди оттеглянето на проектокабинета им и очакват нови разговори за подкрепа, но вече в парламента.

„Бих подкрепила Ива Митева , ако това е вашия въпрос, но да изчакаме да видим какви предложения ще бъдат направени. Нашият кандидат за заместник е Татяна Дончева, тя се справи блестящо в 45-тия парламент", каза Мая Манолова.

Както е известно в 46-тото Народно събрание партия "Има такъв народ" ще има 65 депутати, а ГЕРБ-СДС - 63. Парламентарната група на "БСП за България" ще бъде от 36-ма народни представители, на "Демократична България" - от 34-ма, на ДПС – от 29, на "Изправи се! Мутри вън!" - от 13.

46-тото НС ще бъде открито от най-възрастния депутат, който и този път ще бъде Мика Зайкова от "Има такъв народ".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

УУУУЖАС....

преди 2 години

АКО ПРЕДЛОЖАТ ВРАНАТА ИВА НА КОЯТО НИЩО НЕ И СЕ РАЗБИРА КАТО ГОВОРИ САМО ВРЯКА ЩЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ПРОТЕСТ

19

Фалшива новина

преди 2 години

Цитат: Както е известно в 46-тото Народно събрание партия "Има такъв народ" ще има 65 депутати, а ГЕРБ-СДС - 63. Парламентарната група на "БСП за България" ще бъде от 36-*** и т.н. *** Никъде в Конституцията, законите или в някакви правила няма, че парламентарните групи се формират от депутатите според партиите явили се на изборите. В Правилника на парламента пише, че депутатите МОЖЕ да образуват парламентарни групи, още нещо за независимите и толкоз. Може депутати от ИТН и ГЕРБ да направят група

18

До активист 19

преди 2 години

По погрешка ти сложих минус. Съжелявам и аз мисля така.

fallback