Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров отговори на обвиненията на „Пиригов“

„Разбрах, че съм бил лекуван по пътека с диагноза цироза месец след контролния ми преглед. Тогава поисках документацията от „Пирогов”. Не съм лежал в болницата, не са ми давани никакви лекарства. Всичко написано от лечебното заведение е фалшиво. В документите, в които се твърди, че съм информиран за източника на плащане, подписът ми е фалшифициран”, заяви той пред Нова телевизия, показвайки цялата медицинска документация, която му е дадена от  „Пирогов”.

Още по темата

Преди дни директорът на най-голямата болница за спешна помощ у нас беше уволнен след обвинение за лечение на над 400 пациенти-фантоми.  Един от мнимите болни се оказа самият здравния министър. От лечебното заведение обаче обясниха, че Стойчо Кацаров не само че е бил преглеждан, но е и получил лечение отвъд правилата.

Той категорично отрече да е знаел, че му пускат пътека, както твърди доц. Атанасов.

„Пациентът не може по свое желание да отиде на контролен преглед. Доц. Атанасов ме извика на 23 януари. Искаше да направим скенер на белия дроб след преболедуването ми от коронавирус. Защо някой който иска да ми прави услуга не ме вика в едномесечния срок, когато имам право безплатно да се възползвам от услугата, а ме вика 10 дни по-късно. Аз съм здравно осигурен, прегледан съм и ми е направено изследване в лечебно заведение, което има сключен договор с НЗОК. Защо да не мога да получа това изследване, платено от касата?
Смятате ли, че да ми лепнат стигма чернодробна цироза до края на живота струва 100, 200 или 300 лв.?”, пита Кацаров.

По думите му директорът на болницата носи отговорност за подобни фалшиви документи.

„За това го уволних. Опитът да се оправдаят, че ми правели услуга, за да не плащам нещо, което имам право да получа безплатно, е абсолютно нелеп”, каза още министърът на здравеопазването.

Според Кацаров кой и как ще бъде наказан за подобно фалшифициране ще реши съдът.

„Случаят показва в какво състояние заварвам здравната система след 10-годишно управление на ГЕРБ”, коментира още министърът.

Според него кризата с коронавируса не е управлявана правилно.
 

Коментари Напиши коментар

207

Анонимен

преди 2 месеца

ЕГН-то ти също ли е фалшифицирано - от къде в Пирогов ти имат ЕГН-то тогава, и то още преди да станеш министър ???

206

Анонимен

преди 2 месеца

Никога не е късно да пролежиш и в Пирогов, та и в Бобов дол!

205

Анонимен

преди 2 месеца

ЛЕСНО Е ДА СЕ УСТАНОВИ ДАЛИ ПОДПИСЪТ НА МИНИСТЪРА Е ФАЛШИФИЦИРАН С ОБИКНОВЕННА ГРАФОЛОГИЧНА ЕКСПЕРТИЗА. ДОСТАТЪЧНО Е МИНИСТЪРА ДА ИМА СПЕСИМЕН С ПОДПИСА СИ, НО ДОРИ И ТОЙ НЕ Е НУЖЕН ПОДПИСЪТ МУ Е НА КЛЕТВЕНИЯТ ЛИСТ, КОГАТО Е ПОЛОЖИЛ КЛЕТВА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. ДАЖЕ МОЖЕ ДА СЕ ХВАНАТ ОСОБЕНОСТИТЕ В ПОЧЕРКА НА ФАЛШИФИКАТОРА И ОТ ТАМ И САМИЯТ ФАЛШИФИКАТОР.