Снимка: БГНЕС

Общ преглед
"Ние проверки няма нужда да правим. Гледаме си пациентите и това е най-важното. За съжаление или за добро съм проявил повече внимание, отколкото е било нужно, защото той е много близък човек", заяви доц. д-р Петър Атанасов пред Bulgaria ON AIR. Повод за неговото изказване е обвинение на служебния министър Стойчо Кацаров, че е бил в болницата и са му направени изследвания за над 500 лв.
Още по темата

Служебният здравен министър заяви вчера, че са му написали грешна диагноза за тежка декомпенсирана чернодробна цироза като той никога не е имал чернодробно заболяване. Кацаров е лежал в болница с коронавирус ноември миналата година, а фалшивата епикриза е от януари тази година.

Доц. Атанасов потвърди, че Кацаров не е влизал допълнително в болничното лечение за долекуване.

"Епикриза притежава, да, но не я показа. Не обясни каква е диагнозата му. Не направи разлика между заглавие на клиничната пътека и диагнозата по Международния код на болестите, заболя ме устата да го повтарям. Той няма диагноза "цироза", не съм и мислил да допусна, че има цироза, защото това е инвалидизиране. Гнусното е, че със същата лъжа стартира проверката, а работният екип прозвъняваше пациентите, манипулирайки ги с въпроса: Лежали ли сте с цироза в "Пирогов“?“, обясни доц. Атанасов.

И определи като грешка, вниманието, което е отделил на Стойчо Кацаров като пациент.

"Проявих към г-н Кацаров много повече внимание, отколкото се полага, отколкото съм проявявал към всичките си други пациенти. Това е грешката ми“, коментира медикът.

Доц. Атанасов отбеляза, че със служебния министър на здравеопазването са дългогодишни семейни приятели.

"Направих го, за да не плаща скъпи изследвания", обясни Атанасов и допълни, че диагнозата е остра чернодробна недостатъчност. Но тя била работна - за да изключи съмнения, че има проблеми с черен и бял дроб и как върви оздравителният процес.

"Протестът е срещу лъжите, които се насаждат сред обществеността и то преднамерено, от хора, които би трябвало да са изключително отговорни“, коментира още доц. Атанасов.

Втори ден продължава протестът на медици в "Пирогов" срещу оставката на проф. Асен Балтов.Вчера лекарите за кратко затвориха и кръстовището пред болничното заведение. Лекарите отговарят на обвиненията като го смятат за подигравка на тяхната работа.

Коментари Напиши коментар

326

Анонимен

преди 9 месеца

Значи Кацаров се е ползвал с привилегии от край време?

325

Цц

преди 9 месеца

Тия които защитават доктора с този със грешната диагноза и попълнен документ с невярно съдържание. Одете да плащате и да ви пишат грешни диагнози. Направо ме е страх вече да ходя в Пирогов.

324

Анонимен

преди 9 месеца

Стойчо пиянства, пък после се чуди ,,откъде цироза?".