Снимка: БГНЕС

"България има нужда от стабилно правителство, от управление, което дава перспектива и възможност. Принципът "проба-грешка" не е вариант, партиите трябва да намерят диалог и да сформират парламентарно мнозинство", заяви служебният премиер Стефан Янев, който днес е на посещение в Балчик.

Стефан Янев взе отношение и за внесеното във Висшия съдебен съвет предложение на Янаки Стоилов за предсрочно освобождаване на главния прокурор.

Още по темата

"Запознат съм със сигнала на Бойко Рашков, който има своите основания. Нееднократно сме говорили, а и обществото очаква смислена реформа в съдебната система", категоричен бе Янев.

"Усещането за справедливост трябва да бъде възстановено и хората да са спокойни. Разбира се, това минава през много по-широк кръг въпроси. Очаквам следващата седмица, когато бъде свикан парламентът, той да е в състояние да сформира стабилно мнозинство с ясни приоритети и цели", каза още служебният премиер.

Според него дискутирането на принципа "проба-грешка" не е добрият вариант, по-скоро трябва да се разчита на диалог в партиите в рамките на парламента, които да намерят основата. И добави, че страната ни има нужда от управление, даващо перспектива и възможност, и продължаващо първите стъпки, направени от служебното правителство по отношение на изразходването на обществени средства.

Днес служебният министър-председател проведе среща и с кмета на Балчик и областния управител на Добрич. Основна тема на разговора е била летния сезон и туризма, предаде БГНЕС.

"Търси се решение на всеки един проблем в сектор Туризъм", посочи още Янев.

Според него Ковид-19 кризата е проблем, но не най-големият за бранша. Той е на мнение, че трябва да се гони балансът между здравните и икономическите мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase