Снимка: БГНЕС
fallback

24,8% е изборната активност към 15:00 часа, сочи Exit Poll-а на Галъп Интернешънъл.

По-активни са жените - 59%, а най-голям дял гласуващи до момента са на възраст между 31 и 60 години - те са точно 52% от гласувалите до момента. Следва групата на над 60-годишните - 28%, продължава да е най-слаба е активността при най-младите (от 18 до 30 години) - 21%, но тя започва да се покачва.

"Активността се движи в рамките на очакваното в изборите на 4 април. Следобедът ще е решаващ. Тогава ще проличи дали активността потегля нагоре или надолу. Сутринта беше малко по-висока, отколкото отчетохме предишния път. Това вероятно се дължи и на хубавото време.

Oще по темата
Следобед ще знаем, първо, защото тогава ще има по-голямо натрупване и, второ, защото различните електорати, които този път са интересни, са и много различни като навици. На 4 април до обяд имаше една картинка, а следобед - съвсем друга, към края на деня стана трета. Днес активността се движи в рамките на очакваното и на това, което помним от 4-ти април. Като възрастови групи не виждане нищо неочаквано, като типове електорати, като навици. Рано сутринта в извадките натежаха по-дисциплинирано гласуващите. Следобед и особено вечерта очакваме по-динамично гласуващите, решаващите до последно, избиращите до последно. Тогава вероятно ще можем да кажем и какъв е делът на тези, които са избрали в последните няколко дни. Надявам се да можем да видим и каква е величината на проблемите с машините. На мен ми се случва, че за момента тази величина не е особено сериозна", каза Първан Симеонов пред БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 2 години

Еми нормално за младите ... вчера пили мили ... ъхъъъ ... чак ся стават.

37

хм

преди 2 години

24.8% са спрямо 6 800 000 избиратели по списъците на ГРАО. Надали 4 000 000 са реално избирателите в България към деня на изборите. Процентът гласували е доста по висок.

36

БСП и ИТН бандити

преди 2 години

ниска активност заради машините, по възрастните няма как да се справят, а не всеки иска от комисията да му гледат екрана. Това измислиха чалга комунистите за да спечелят властта. Само да не ги гонят с камъни след още някое вдигане на цените и скок на безработицата

fallback