Снимка: БГНЕС

Започна специализирана полицейска операция в цялата страна. Тя няма да спре до изборния ден, обяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Той посочи, че вече е имал повод и информирал публично, че МВР във връзка с предстоящите избори, наблюдава внимателно процесите около и свързани с подготовката и долавя информация за това, че определени групи, включително представители на политически партии, ще се опитват да спечелят вот не по ред, както се предвижда в закона.

Още по темата
"В тази връзка до 10 часа нашата информация е, че сигналите в тази насока наближават 100", каза Рашков, цитиран от БГНЕС.

Сутринта стартира в цялата страна полицейска операция. “Целта е свързана с това, което вече казах, т.е ние трябва да предприемем ответни действия по отношение на тези, които се подготвят да изкривят политическа картина у нас, да се постигнат нереални резултати в изборния ден, т.е да не се отчете правилно точно вотът, гласът на всеки един български избирател. С една дума действат така, че да се посегне върху свободното упражняване на политическото право на всеки един български гражданин да избира и да бъде избиран”, каза Рашков.

В Кюстендил имаме много интересен случай за купуване на гласове. Там един бивш вътрешен министър е правил тези дни едно събиране с бивш областен управител и един друг, излязъл в болничен. Обсъждали са въпроса как да привлекат 15 хиляди македонци с българско гражданство, които да гласуват тук в нашата страна, коментира още Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase