Снимка: БГНЕС
fallback

"ТЕЦ Марица Изток 2" няма да спира, но ще работи на минимална мощност, обяви пред журналисти служебният премиер Стефан Янев в село Средно Градище, община Чирпан.

Само държавата не може да помага. Мениджмънтът на централата трябва да търси пазарни принципи, коментира той. По думите му за две седмици или за два месеца не може да се намери решение.

Oще по темата

В Плана за възстановяване и устойчивост също ще търсим решение, каза още той, цитиран от БТА.

По повод изявлението на бившия премиер Бойко Борисов тази сутрин, Стефан Янев коментира, че след разговори с финансовия министър тази сутрин, е разбрал че има приходи в бюджета и тенденцията е положителна.

По-рано бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов попита защо едва днес служебният министър на финансите Асен Василев е обявил, че е открил 1,5 млрд. лв. свободни в бюджета. "Сега призна, че дефицитът ни е третият най-нисък в ЕС", допълни той.

Стефан Янев коментира и издръжката на ФК "Берое", като препоръча футболният клуб да си търси нов спонсор.

Новият парламент ще приеме нов Закон за бюджета, каза още Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

221

Чума червена

преди 2 години

До Анонименще се върнe ще се върнe само гледай

220

Mr.Twitter

преди 2 години

Жалко за Берое...бяха хубав отбор,но е ясно,че се прави всичко за да се фалира отбора!Поредното доказателство,че във футбола няма място за политика!

219

Анонимен

преди 2 години

Какво да се направи, като ББ ОСТАВИ ПАРИ В БЮДЖЕТА,въпреки световната криза, въпреки непредвидени разходи за купуване на оборудване, ваксина, плащане на затворените фирми, ПЕНСИИТЕ, повишаване на минимална заплата!НАРОДА ГЛЕДА И ВИЖДА КАКВО СТАВА НА ГРАНИЦАТА-ТОВА СА ХОРА ДОВОЛНИ, В ГЪРЦИЯ НА МОРЕ С ПАРИТЕ СИ!ПРИ БСП ОТИВАХА СА БЕРАТ МАСЛИНИ!

fallback