Снимка: БГНЕС
fallback

"Санкциите по закона „Магнитски“ действат върху конкретни лица, като има различни дефиниции за свързаност. В случая нито една от българските правни дефиниции не се прилага". Това каза пред Нова тв финансистът Емил Хърсев.

Според него трябва да се уточни кои са лицата, с които при сключване на сделки, може да се стигне до санкции.
 
"Списъците за свързаност със санкционираните, не са санкция. Финансовите институции, които са сключвали сделки със санкционираните, не са извършили престъпления, това е част от финансовите пазари", обясни финансистът.
 
По думите му опасност вероятно има за тези, които са свързани с лицата с наложени санкции.
Oще по темата
 
"2 % от наложените по закона "Магнитски" санкции, са били отменени. Може да се случи след изпращане на писмо до компетентните органи на САЩ и преценка от тяхна страна на база на аргументите в него.
 
"Въздържането от сделки с лица, подлежащи на санкции, е задължение, поето от всяка наша банка, открила свои сметки в САЩ", обясни той.
 
"Очаквам и санкции по закона РИКО - за борба с рекета и измамите - отнемане на имущество, забрана за дейност, санкции за всички, сключили сделки с попаднали в санкционния списък", коментира Хърсев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 2 години

До Христо Христов....и ВЛАЗЯМИ В ЕВРАЗИЯ- ПОСЛЕДНИ ПО ДОХОДИ В ЕВРОПА И ПЪРВИ В ЕВРАЗИЯ- СРЕДНАТА КЛАСА В РУСИЯ ВЗЕМА КОЛКОТО НАШИЯТ ГАРАНТИРАН ЖИЗНЕН МИНИМУМ- СПОРЕД СВЕТОВНАТА БАНКА СРЕДНАТА КЛАСА ВЗЕМА ЕДНА И ПОЛОВИНА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА- В РУСИЯ 118ЕВРО- СРЕДНАТА КЛАСА С 180ЕВРО- ЕХ МЕЧТИ ЗА НЕКОИ ТЕРАНИ- Е ДА ДЕ АМА НЕ...ДАЖЕ НЕ СИ ГО ПОМИСЛЯЙ....

7

Христо Христов

преди 2 години

Петата колона на бррюксел - герб ще бъде изчегъртана, забранена и лустросана, а калинките съдени.После излизаме от лицемерния ес и българомразещото нато - за една свободна и независима България на достойните и кадърни граждани.Да, ще има съпротива от неграмотните и некадърни мързеливи ***, но не трябва да све толерантни към тях. Закото 1990та, когато атлантиците безнаказано спасиха БКП не трябва да се повтаря.

6

ББ

преди 2 години

какъв срам...какъв позор...за 30 год. мафията закри над 1500 училища...предците ни по времето на робството учеха децата си,неграмотни,зависими,не платени,не успешни ви вменяват "ценности",служи на бойко,служи на доган,служи на станиШеф,е до кога ще служите бре...крадат ви и ви убиват,съсипаха Държавата ни изградена с кръвта на Левски,Ботев,плеядата Светци отдали животите си да ви Има...да сте роби в 21 век на елементарни крадци,да молите да сте живи,убиващите ви,да се срамуват децата ви от вас!

fallback