Снимка: БГНЕС

И Маринела Арабаджиева последва примера на обвиняемия бизнесмен Миньо Стайков да се кандидатира за депутат, съобщават от "24 часа". И тя като него е избрала да се яви на изборите от Втори бургаски многомандатен район като пета в листата на Движение Заедно за промяната, чийто лидер е Александър Томов. В Бургас водач е Николай Росенов Колев.

Маринела Арабаджиева заедно със съпруга си Ветко Арабаджиев е обвиняема за участие в организирана престъпна група за данъчни измами и пране на пари. Двамата бяха пуснати под домашен арест след като излежаха повече от година в ареста. В момента на регистрацията на листата Арабаджиева е била с електронна гривна за проследяване.

Няма проблем да се кандидатира, тъй като няма влязла в сила присъда и не е под запрещение. Кандидатурата й като депутат я брани от задържане и повдигане на ново обвинение по време на предизборната кампания до окончателното обявяване на резултатите, коментира пред "24 часа" председателят на РИК-Бургас адв. Михаил Хаджиянев. Със същия мотив избирателната комисия вече пусна за участие в изборите бизнесмена Миньо Стайков, който също е обвиняем по дело, което се гледа в Специализирания наказателен съд.

Кандидатурата на Маринела за депутат обаче не означава, че срещу нея ще отпаднат досега повдигнатите обвинения, коментираха юристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase