Снимка: БГНЕС

И Маринела Арабаджиева последва примера на обвиняемия бизнесмен Миньо Стайков да се кандидатира за депутат, съобщават от "24 часа". И тя като него е избрала да се яви на изборите от Втори бургаски многомандатен район като пета в листата на Движение Заедно за промяната, чийто лидер е Александър Томов. В Бургас водач е Николай Росенов Колев.

Маринела Арабаджиева заедно със съпруга си Ветко Арабаджиев е обвиняема за участие в организирана престъпна група за данъчни измами и пране на пари. Двамата бяха пуснати под домашен арест след като излежаха повече от година в ареста. В момента на регистрацията на листата Арабаджиева е била с електронна гривна за проследяване.

Няма проблем да се кандидатира, тъй като няма влязла в сила присъда и не е под запрещение. Кандидатурата й като депутат я брани от задържане и повдигане на ново обвинение по време на предизборната кампания до окончателното обявяване на резултатите, коментира пред "24 часа" председателят на РИК-Бургас адв. Михаил Хаджиянев. Със същия мотив избирателната комисия вече пусна за участие в изборите бизнесмена Миньо Стайков, който също е обвиняем по дело, което се гледа в Специализирания наказателен съд.

Кандидатурата на Маринела за депутат обаче не означава, че срещу нея ще отпаднат досега повдигнатите обвинения, коментираха юристи.

Коментари Напиши коментар

96

Жалко за народа

преди 1 месец

Всичките мутри - кандидат депутати в новата партия "Мутри вътре".

95

хахахаха

преди 1 месец

Тази партия яко е ударила дъното щом този Николай, таксиметров шофьор в Англия, е водач на листата им за Бургас, ама то май с премиер пожарникар няма нищо чудно и в депутат "бакшиш"

94

Анонимен

преди 1 месец

Сега да заповядат да се кандидатират Маджо, Галевите, Очите, Баретата, Пилето и Пръча. А може и Жоро Главата, Румен Пашата, Алексей Трактора, Дучето и всички останали с цветущи названия.