Снимка: БГНЕС
fallback

Всяка година Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България ни обединява в мълчание и размисъл.

Така президентът Румен Радев отбеляза Деня на Ботев в социалните мрежи.

"Ботев е родолюбец докрай и затова моралните му присъди и днес стряскат родоотстъпниците, самозабравилите се, преялите с власт. Казва ни кривиците без витиеватост и безкомпромисните му слова учат да надигаме глас срещу неправдата, да вървим с гордо изправени глави срещу подтисничеството. Пробуждат съвестта ни и издигат самочувствието ни като народ. Днес отново като един ще притихнем в знак на преклонение пред българските герои. Но именно тази минута тишина припомня отговорността ни пред поколенията - онези преди нас, но наи?-вече онези след нас. От делата ни зависи какъв завет ще им оставим.
Поклон пред загиналите за свободата на Отечеството!" - написа още Радев във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

запознат

преди 2 години

До Ели, Що не си гледаш роклите и гримчетата, ами се изказваш за неща от които си нямаш никаква представа?Гербаджийчета, малко ви остана! Президента е човека от народа, народа е с него и вие се изприщвате от този факт! Генерал(истински генерал) Радев е политика с най- висок рейтинг в България днес и това е безспорен факт. Доказа и че по никакъв начин не може да го приобщават към БСП-то на бившата седесарка Нинова!

63

Ели

преди 2 години

Всички носят полза тук. Едни като добър пример, а други като лош. Просто Радев ще влезе в учибниците като разединител на България и лош пример за това какъв не трябва да бъде президента на България.

62

нека му напомним

преди 2 години

За Радев най-подходящо ще е да застане на колене пред народа и да измоли прошка за злодеянията извършени от него през този злощастен мандат.Ако наруша тази моя тържествена клетва и опозоря своята съвест, достойнство и войнска чест, нека ме постигне суровото наказание на закона и всеобщата омраза и презрение на всички българи по света.

fallback