Снимка: БГНЕС
fallback

„В последните дни прокуратурата е образувала като на конвейер множество досъдебни производства, с които вече се опитва да спъва работата на МВР. Г-н Борисов няма основание да се опасява, че някой ще го задържи под стража. На него не му е необходим имунитет на народен представител, той има абсолютен имунитет, защото притежава главния прокурор. Главният прокурор се обръща към министър-председателя с „шефе“. Какво означава това?“. Това каза пред БНР служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Oще по темата

Той подчерта, че службите на подчинение на Бойко Борисов са прилагали безогледно и незаконно СРС.

„Службите са били поставяни в такава срамна позиция, че не са могли да не предоставят, включително чувствителна информация, дори само за негово ползване. Убедих се, че голяма част от използвалите СРС са газили безогледно закона. Вероятно чрез удовлетворяване на лични, групови и политически интереси“, каза Рашков.

„Надявам се за кратко време да се възстанови държавността у нас. Не може всички да работят за един човек като в едно тоталитарно общество. Толкова проблеми е предизвикал той, че ще трябва може би цял мандат на едно редовно правителство да ги разясни“, допълни той.

По случая с подслушванията вътрешният министър е възложил вътрешноведомствена проверка и ще се провери работата на структурите, които са с права за СРС.

"Досега подобна проверка в МВР не е правена", коментира министърът.

„Труден за решаване въпрос е политиците да не се изкушават да използват МВР за политически цели. Не бих могъл да кажа, че скоро това ще се постигне. Добре е политиците да не се намесват, да се спазва неутралитетът. По закон политически поръчки не могат да се изпълняват, друго е живият живот“, обясни Рашков.

Служебният вицепремиер има основание да смята, че на тези избора ситуацията ще е различна и изрази надежда машинното гласуване да даде предпоставка за честни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

243

Dinosaurus

преди 2 години

Този изкуфял червен дър*о*елник за какъв се изживява, за Вълко Червенков?Нагъл червх партизанин, 9 септември 44 г е бил преди 76 години !!! Народен съд му се приискало, преврата не му стига, служебен е! Цялата кохорта на Зеления чорап е за затвора, а този специално - за психиатрията!

242

Анонимен

преди 2 години

Как се владее главен прокурор ли - с пари, власт и информация. Бойко си го назначи реално. Процедурата беше формална, просто щото по закон така трябва.След назначението Гешев веднага метна посочените от Борисов като престъпници. Значи Борисов може да говори, ама когато посочат него и хората от ГЕРБ - така не може.Време е ако има независими прокурори да метнат всички от ръководството на ГЕРБ за ОПГ,включая и Гешев.

241

AZP

преди 2 години

До днес Гешев не е показал с нищо, че защитава Б.Б., защото срещу Б.Б. няма нито едно смислено обвинение, но президентчето, подкрепяно от цялата комунистическа пасмина + трифунов, се страхува от него и иска да го премахне, за да няма кой да разследва всичките тези негови злини, които е успял да причини до днес на България.Подкрепям искащите оставката му, защото сам по себе си той е диктатор и се стреми всячески към диктатура. Не искам да сме Русия, С. Корея, или Беларус! Това е недопустимо!

fallback