Снимка: БГНЕС
fallback

Когато ДАНС обслужва определи партии и личности, няма как да се преборим с корупцията по високите етажи на властта. Това заяви президентът Румен Радев по време на брифинг пред журналисти. По думите му затварянето на очите за огромни нарушения и корупционни скандали без никакво действие е причината да няма никакви резултати в борбата с корупцията и години наред чужди шпиони действат из България. Помолен за оценка на новото ръководство на ДАНС, държавният глава посочи, че то следва да докаже качествата си със своята работа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В отговор на въпрос за информацията, че Португалия е предложила историци от Европейския съюз да участват в българо-македонската комисия по историческите въпроси, президентът отговори, че напредъкът зависи от конструктивния двустранен диалог. „Нямаме нужда от никакви посредници. Никой не познава по-добре нашата история от самите нас“, посочи държавният глава и отчете задълбочения разговор, проведен вчера с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски.

„От нас зависи да проведем един откровен конструктивен диалог, базиран на историческите документи, на първоизточниците. Стъпките, които трябва да направим, не минават през другите европейски столици и оттам да бъде оказван натиск на България. В никакъв случай“, изтъкна президентът Румен Радев. По думите му трябва да се търси устойчиво и необратимо решение на въпросите със Северна Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

250

Анонимен

преди 2 години

Македонците поискаха историци от ЕС и по време на Германия,но нашите бяха отказали и миналия път.Това означава,че освен Бойко и Каракачанов, то и Радев е човек на Путин,колкото и да се прави на човек на САЩ.Това означава,че сега само театрални постановки ни правят.Аз съм за историци от ЕС в тази комисия ,иначе спора ще е доста продължителен. Нашите историци в комисията всички са бивши служители на ДС.

249

Анонимен

преди 2 години

До отровна гад Една от целите за които бе създадена тази мега структера ДАНС бе и борбата с корупцията по високите етажи на власта. Но нищо подобно не се случи. ДАНС бореха и конкуренцията при вноса на чужди стоки н-р от Турция - дънки, якета, плодове и зеленчуци. Това на контраразузнаване ли е работа ? А за корупцията нищо.

248

Анонимен

преди 2 години

От клиентелизма и диктатурата на Радев губим всички. Колкото по-рано българите се събудят и го осъзнаят, толково по-малко ще са пораженията, които хунтата на президента ще нанесе на България. Иначе още 30 години няма да ни стигнат, за да станем нормална демократична държава.

fallback